10/12/2021

Google, 2022'de Android oyunlarını Windows'a getiriyor

Google, Android oyunlarını gelecek yıl Windows PC'lere getirmeyi planlıyor. Google Play'deki oyunların Windows dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve PC'lerde çalışmasına izin vermek için Google tarafından oluşturulan bir Google Play Oyunlar uygulaması 2022'de kullanıma sunulacak.

Google'ın Android ve Google oyunlarından sorumlu ürün direktörü Greg Hartrell, "2022'den itibaren oyuncular en sevdikleri Google Play oyunlarını daha fazla cihazda deneyimleyebilecekler: bir telefon, tablet, Chromebook ve yakında Windows PC'ler arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilecekler" diyor. Açıklama şu şekilde"Google tarafından geliştirilen bu ürün, Google Play Oyunlarının en iyilerini daha fazla dizüstü bilgisayara ve masaüstü bilgisayara taşıyor ve oyuncuların en sevdikleri Android oyunlarının keyfini daha da fazla çıkarması için platformumuzu genişletmekten heyecan duyuyoruz."

Google sözcüsü Alex Garcia-Kummert, şirketin bu uygulamayı kendi başına oluşturduğunu söyledi; bu, Google'ın Microsoft, BlueStacks veya diğerleriyle ortaklık yapmadığı anlamına geliyor. Yaklaşan uygulama, oyuncuların bir telefonda, tablette veya Chromebook'ta oynadıktan sonra bir masaüstü bilgisayarda oyunlarına devam etmelerine de izin verecek.


Şimdilik Google, bu geceki The Game Awards sırasında gelecek yıl için vaat edilen bir sürüm penceresiyle uygulamayı tanıtıyor. Google'ın Windows'ta Android uygulamalarını taklit etmek için hangi teknolojiyi kullandığı henüz belli değil.

Google'ın uygulaması, Windows 11 ile herhangi bir özel entegrasyona dayanmayacak ve şirket, uygulamanın kendisini de dağıtacak.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler