24/1/2022

Google, 2024 için kod adlı 'Project Iris' adlı AR kulaklık üzerinde çalışıyor

Eylül ayında Google'ın "yenilikçi bir AR cihazı" için bir "Artırılmış Gerçeklik İşletim Sistemi" geliştirdiğini fark ettik. Bugün yeni bir rapor, Google'ın “Project Iris” ile bir AR kulaklık üzerinde çalıştığını ortaya koyuyor.

Google'ın dışa bakan kameralardan gelen videoları çeşitli grafiklerle güçlendirecek bir kulaklık üzerinde çalıştığını duyuyoruz.

Muhtemelen Tensor'a dayanan veya buna benzer, belirtilmemiş bir "özel Google işlemcisi" çalıştırıyor. Bu, donanım şefi Rick Osterloh'un Ağustos ayında Tensor'un “AR'de büyük iyileştirmeler yapmak için mükemmel bir temel” olduğunu söylemesiyle geldi.

Bu arada, Project Iris'in şu anda Android çalıştırdığı söyleniyor, ancak çalışmalarda yeni bir işletim sistemi için devam eden işe alımlar göz önüne alındığında bu değişebilir.

Google 2024'te gönderilmeyi umuyor, ancak çalışmalar daha yeni hızlanmaya başladı. "Açıkça tanımlanmış bir pazara giriş stratejisi" yok ve cihazın Pixel markalı olup olmayacağı belli değil, ancak "Pixel ekibi bazı donanım parçalarında yer alıyor".

Google, Project Iris hakkında çok gizli davranıyor. Şu anda üzerinde çalışan 300 çalışan var, ancak yüzlerce kişi daha işe alınacak.

Google Labs'ın bir parçası olarak uzun süredir AR/VR başkanı Clay Bavor tarafından denetleniyor. Eski Google Asistan mühendislik Başkan Yardımcısı Scott Huffman, Project Iris'in yanı sıra Google Lens'in önceki başkanı, Lytro'nun eski CTO'su ve ARCore'dan sorumlu mühendislik direktörü üzerinde çalışıyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler