24/4/2020

Google, Android 11 Developer Preview 3'ü Yayınladı.

Android 11'de ne tür özellikler olacak? DP3 bize ip uçları veriyor!!

Google, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız olan 23 Nisan'da, Developer Preview 3'u(DP3) yayınladı. DP3 üzerinde yaptığımız incelemeler sonucunda, Android 11'de bizi bekleyen yenilikler şu şekilde;

Yeni Ekran Görüntüsü Alma Arayüzü

Yeni Android 11'de, ekran görüntüsü aldığınızda, ekranın sol tarafında, aldığınız ekran görüntüsü ve opsiyonlar ile ilgili bir arayüz belirecek. Bu arayüz, hiçbirşey yapmazsanız, belli bir süre sonra kaybolacak.

Aslında Android bu özelliği, Apple'ın iOS'deki ekran görüntüsü alma özelliğine çok benziyor!

Yeni Son Uygulamalar Arayüzü

Android 10'da açık olan uygulamaların arasında gezinmenizi sağlayan arayüz, Android 11'de yenileniyor.

Yeni arayüzde, önerilen uygulamalar ve Google Search çubuğu artık yok. Bunun yerine sol tarafta ekran görüntüsü alma(Screenshot), sağ tarafta ise paylaş ikonları bulunuyor.

Ekran görüntüsü alma(screenshot) ikonu, bastığınızda ekran görüntüsü almak yerine, ekranda olan uygulamanın ekran görüntüsünü alıyor.

Paylaş ikonu ise, otomatik olarak ekran görüntüsü alıyor ve bunu paylaşmanız için önünüze seçenekler getiriyor. Enteresan bir seçim olduğunu söylemeliyiz...

Tabii bu seçenekler veya butonlar, herkese açık beta versiyonu yayınlandığında değişebilir.

Geri Alma Hareketi

Takılan veya istemediğiniz bir uygulamayı kapatmak için, uygulama penceresini yukarı doğru kaydırarak kapatabiliyordunuz. Ama diyelim ki yanlışlıkla istemediğiniz bir uygulamayı kapattınız, işte Android 11 ile artık yanlışlıkla yukarı kaydırarak kapattığınız uygulamayı, ekranda parmağınızı yukarıdan aşağıya doğru kaydırarak, tekrar geri getirebilirsiniz.

Fakat denemelerimizde, sadece son kapattığımız uygulamayı geri getirebildiğimizi belirtelim. Yani 2 uygulama kapattım, ikisini de geri getireyim ne yazıkki çalışmıyor.

Geri Dön Hareketinde Ekstra Kontroller

Google Android 10 ile, ekranda yapacağınız belirli hareketler ile, telefonunuzu kontrol etmenize olanak sağladı. Bunlardan bir tanesi de, geri dön hareketi idi. Geri dön (birçok android telefonda sola doğru bakan üçgen) butonunu ekranda görmek istemeyenler, sistem ayarları menüsünden, istersen bu butonları kaldırıp, ekran hareketleri ile telefonlarını kontrol edebiliyorlardı.

Android 11 ile geri dön hareketi için ekstra kontroller gelmiş durumda. Artık ekranınızın sol ve sağ tarafındaki hareket algılamasının hassasiyetini ayarlayabiliyorsunuz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler