5/11/2021

Google artık bir çok hesap için 2 Adımlı Doğrulama istiyor

Siber Güvenlik Farkındalık Ayının bir parçası olarak, Google bugün hesap 2 Adımlı Doğrulama çabalarıyla ilgili bir güncelleme yayınladı.

Mayıs ayında Google, uygun hesaplarda iki faktörlü kimlik doğrulamayı otomatik olarak etkinleştirmeye başlayacağını söylemişti. Siber Güvenlik Farkındalık Ayının bir parçası olarak, Google bugün hesap 2 Adımlı Doğrulama çabalarıyla ilgili bir güncelleme yayınladı.

Google, kullanıcılara e-posta yoluyla "2 Adımlı Doğrulamanın 9 Kasım'da otomatik olarak açılacağını" bildiriyor.

Şirket, bunun Gmail'lerini "çok daha güvenli" hale getireceğini açıklıyor. Bir kullanıcı adı ve şifre girdikten sonra, sizin yerinizde olduğu onaylanan bir telefonda oturum açma girişimini onaylarsınız. Mobil cihazınızdaki ekran talimatları, nasıl devam edeceğiniz konusunda size rehberlik eder.

Telefonunuzda hem parolayla hem de ikinci bir adımla oturum açmak parola çalma dolandırıcılıklarına karşı koruma sağlar. Birisi şifrenizi çevrimiçi olarak alsa bile, telefonunuza da sahip olmaz.

Yıl sonuna kadar Google, "2 Adımlı Doğrulama'ya 150 milyon Google kullanıcısını daha otomatik olarak kaydedecek". Bu ikinci doğrulama, telefonunuzda evet seçeneğine dokunmak veya oturum açmak için kullandığınız cihaza fiziksel bir güvenlik anahtarı eklemek arasında değişir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler