6/2/2023

Google, ChatGPT'ye rakip ürün geliştiren yapay zeka firması Anthropic'e yatırım yaptı

Financial Times'ın Cuma günü yayınlanan bir raporuna göre Google, kripto para borsası FTX'in gözden düşmüş kurucusu Bankman-Fried ile bağlarına rağmen 2022'nin sonlarında Anthropic'e yaklaşık 300 milyon dolar yatırım yaptı.

Para karşılığında Google, şirkette yüzde 10 hisse aldı. Ayrı bir gelişmede, Anthropic bu hafta Google Cloud'un "yapay zeka bilgi işlem sistemlerini birlikte geliştiren" şirketlerle birlikte "tercih edilen bulut sağlayıcısı" olduğunu duyurdu.

Anthropic, Google'ın yatırımından önce 700 milyon dolardan fazla para toplamıştı. Bankman-Fried'in Alameda Research şirketi, geçen yıl iflas başvurusunda bulunmadan önce 500 milyon dolar yatıran yapay zeka girişiminin en büyük yatırımcısı.

2021'de kurulan Anthropic, genel amaçlı bir yapay zeka sohbet robotu olan Claude'u geliştiriyor. Claude, son birkaç aydır çevrimiçi dünyada dalgalar yaratan OpenAI'nin ChatGPT'sine potansiyel bir rakip. Claude henüz halka açılmadı.

Hem OpenAI hem de Anthropic, saniyeler içinde senaryolar yazabilen ve sanat yaratabilen gelişmiş bilgisayar programları olan üretici yapay zekada gelişmeler sağlamaya çalışıyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler