27/6/2020

Google "Fotoğraflar" Uygulaması Yenileniyor!

Google Fotoğraflar uygulaması yepyeni arayüz ve özelliklere kavuşuyor...

Bugünden itibaren Google, "Google Fotoğraflar" uygulamasının yepyeni versiyonunu yayımlamaya başladı. Beş yaşındaki "Google Fotoğraflar" uygulaması, hepimizin anılarımızı saklama ve tekrar hatırlama şeklimizi yavaş yavaş değiştirdi. "Google Fotoğraflar" uygulamasında bulunan, geçmiş zamanda ilgili hafta içerisinde olan anılarınızı hikayelere benzer şekilde gösterme özelliği ile Google Fotoğraflar uygulamasına talebin ciddi oranda arttığını söyleyen Google, başarılı uygulamasının çitasını daha da yükseltmeyi hedefliyor.

"Google Fotoğraflar" uygulaması, hem yeni bir simgeye hemde yeni bir arayüze kavuşuyor. Yeni fotoğraflar simgesi, eskisine göre daha yuvarlak hatlara ve daha düz çizgilere sahip.

Uygulamayı çalıştırdığınızda yeni arayüz sizi üç ana sekme ile karşılıyor; Fotoğraflar, Arama ve Albümler.

Fotoğraflar sekmesinde bulunan fotoğraflar ve anılar bölümü daha büyük tasarlanırken, fotoğraflar arası boşluklar da minimize edilmiş. Videoların üzerine geldiğinizde ise videolar otomatik oynatılıyor. Ayrıca büyütülmüş anılar bölümünde arkadaşlarınız, aileniz ve tatil gezinizdeki fotoğraf ve anılarınıza daha kolay erişebiliyorsunuz. Ayrıca isterseniz belli bir zaman veya kalıcı olarak anılarınızı gizleyebiliyorsunuz.

Arama sekmesinde ise sizi anılarınızı bulmanıza yardımcı olan yeni bir etkileşimli harita görünümü karşılıyor. Tüm anılarınız ve fotoğraflarınızı bir harita üzerinden yakınlaştırararak arayabiliyor veya harita üzerinde gezinerek, o bölgede çektiğiniz fotoğraflarınıza bakabiliyorsunuz. Google kişisel bilgilerin gizliliği nedeni ile istenildiği zaman fotoğraflardaki konum bilgileri ve uygulamanın konum iznini kaldırabileceğinizi, konum geçmişini de silebileceğinizi özellikle vurguluyor.

Albümler sekmesine bastığınızda da, tüm albümlerinizi, çöp tekenekesini, arşivinizi ve favori fotoğraflarınızı görebiliyorsunuz. Yeni Google Fotoğraflar uygulamasını Android Play Store'dan veya Apple App Store'dan hemen indirebilirsiniz. Fakat hatırlatalım, her ne kadar fotoğraflar uygulamasının yeni simgesini hemen görseniz de, uygulama arayüzündeki yenilikleri ve değişiklikleri, Google sunucularında sürüm yükseltilmesi işleminin de bölge bölge yapılması sebebi ile hemen göremeyebilirsiniz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler