23/4/2024

Google Gemini yakında Android'de çok daha hızlı hale gelecek

Google Gemini, Android'deki sorgulara gerçek zamanlı yanıtlar sunarak kullanıcı deneyimini geliştirmek için büyük adımlar atıyor.

Yaklaşan özellik, yapay zeka ile etkileşimlere insani bir dokunuş getirerek konuşmaların daha doğal olmasını sağlayacak.
Sürekli iyileştirmeler ve yeni özellikler üzerinde çalışılan Gemini, milyarlarca kullanıcı için varsayılan yapay zeka sohbet robotu olmayı hedefliyor.

Gemini, Google'ın OpenAI'nin ChatGPT'sine yanıtı olarak kullanıma sunuldu. Gemini, OpenAI'nin ürünüyle karşılaştırıldığında pek çok açıdan hala yetersiz olsa da Google, son birkaç aydır onu sürekli olarak geliştiriyor. Bu arada hizmet, Gmail'e eklenmek ve masaüstü için Google Chrome'a da gelmek üzere sırada. Ancak Gemini için tespit edilen en son özellik, AI sohbet robotunun sorgulara gerçek zamanlı olarak yanıt verme yeteneğini geliştirebilir.


İşte Google Gemini'nin müzik akışı uygulamalarıyla entegrasyonuna erken bir bakış
Google geliştiricilerinin Gemini'ye "Gerçek zamanlı yanıtlar" eklemeye hazırlandıkları keşfedildi. Muhtemelen isminden de anlayabileceğiniz gibi bu özellik, kullanıcının sorgularına gerçek zamanlı yanıtlar üretebiliyor.

Android için Google Gemini yakında gerçek zamanlı yanıtlar üretecek

Android için Google Gemini uygulamasının mevcut durumunda, kullanıcıların tam bir yanıt alabilmesi için biraz beklemesi gerekiyor. Bu arada Gemini web üzerinde gerçek zamanlı yanıtlar üreterek web sürümünü Android uygulamasından bir adım öne taşıyor. Yanıtları gerçek zamanlı olarak gösterme yeteneği, yanıtlarını gecikmeden almak isteyen bazı sabırsız kullanıcılar için harika çalışıyor.

Gemini'de gerçek zamanlı yanıtların sunulması yalnızca zamandan tasarruf sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda kullanıcı deneyimini de geliştiriyor. Yapay zeka sohbet robotu ile yapılan konuşmaların daha doğal olmasını sağlayarak, yapay zeka ile etkileşimli iletişime insani bir dokunuş getiriyor. Bu güncelleme, Google'ın yapay zeka ürünlerine insan unsuru ekleme çabalarının bir kanıtıdır.

Gemini ayarlar sayfasında yeni bir "Cihazınızdaki konumu kullan" seçeneğini bulundu. Adından da anlaşılacağı gibi bu özellik, kullanıcıların Gemini'nin konumlarına erişimini kontrol etmesine olanak tanıyacak.

Her iki özelliğin de Android için Gemini uygulamasının kararlı sürümünde ne zaman kullanıma sunulacağı henüz bilinmiyor. Ancak geliştirmenin tamamlanmış göründüğü ve aksaklıkların giderildiği göz önüne alındığında, beklemenin çok uzun sürmemesi gerekiyor.

Zorlu bir lansman ve ilk kafa karışıklığının ardından Gemini, ChatGPT ile rekabeti yakalamak için artık doğru yolda gibi görünüyor. Android'in devasa kullanıcı tabanına bağlı olarak Gemini'nin yakında dünya çapında milyarlarca kullanıcı için varsayılan yapay zeka sohbet robotu haline geleceğini görmek çok da abartılı olmayacak.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler