15/6/2022

Google Haritalar Otoyol Ücretlerini Gösterecek

Artan benzin fiyatlarına yardım edemezsiniz, ancak belki de pahalı paralı yollardan kaçınmak için biraz tasarruf edebilirsiniz.

Bunu göz önünde bulundurarak Google, Haritalar'da size seyahatinizdeki ücretli yolların maliyetini gösteren yeni bir özelliği etkinleştirdi. Artık hem Android hem de iOS cihazlarda yayında.

Bir destek gönderisinde şirket, rakamları almak için "yerel paralı geçiş makamlarından alınan güvenilir bilgileri" kullandığını söyledi. Sistem ayrıca, ücretli geçiş izninizin olup olmadığı, haftanın günü ve geçiş yapacağınız belirli saatteki tam geçiş ücreti dahil olmak üzere fiyatları belirlemek için bir dizi faktöre bakar.

Ayarlarda, isterseniz, ücretli yollardan tamamen kaçınmak için eski bir navigasyon seçeneğine de sahip olacaksınız.

Google, bu özelliği ilk olarak Nisan ayında duyurmuş ve o ayın sonunda kullanıma sunulacağını söylemişti, ancak yayınlanması için biraz daha beklememiz gerekti. Yalnızca mobil cihazlarda yayınlanıyor ve web'de ne zaman görünebileceğine dair bir bilgi yok.

Bu özellik şu anda ABD, Hindistan, Japonya ve Endonezya'da "yaklaşık 2000 paralı yol" için yayında ve Google "yakında" daha fazla ülkenin geleceğini söylüyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler