27/7/2022

Google, Haritalar'a Flyover benzeri havadan görünümler ekliyor

Google, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Google Haritalar'daki yaklaşık 100 simge yapıya "fotogerçekçi havadan görünümler" eklediğini duyurdu.

Google'a göre Barselona, ​​Londra, New York, San Francisco ve Tokyo gibi şehirlerdeki önemli noktalara genel bir bakış sunuyor.

Ayrıca bisikletle yol tariflerini iyileştiriyor

Şirketten bu GIF'de yeni havadan görünümlerin nasıl göründüğü hakkında bir fikir edinebilirsiniz

Google Haritalar ürün direktörü Amanda Leicht Moore'un bir blog gönderisine göre, havadan görüntüler, şirketin Google I/O'da sergilediği "sürükleyici görünümü" başlatmaya yönelik "ilk adım". Google sözcüsü Genevieve Park, The Verge'e verdiği demeçte, sürükleyici görünüm aynı zamanda iç mekan görünümlerini ve trafik ve hava durumu gibi bilgileri haritada yer alacak. Google, I/O'da, sürükleyici görünümün Los Angeles, Londra, New York City, San Francisco ve Tokyo'da "bu yılın sonunda" başlayacağını söyledi.

Havadan görünümlere ek olarak Google, Haritalar'a birkaç yeni özellik daha getiriyor. Bisiklet rotaları için, seyahat etmeniz talimatı verilen belirli bir yolun ana yol mu yoksa küçük yol mu olduğu, rotanızda merdivenler veya dik yokuşlar olup olmadığı ve ağır bir çarpmayı bekleyip bekleyemeyeceğiniz gibi ek bilgileri görebileceksiniz. trafik. Ve biri sizinle konumunu paylaştıysa, bir konuma ulaştığında veya bir konumdan ayrıldığında bildirim alabilirsiniz. Apple, Find My uygulamasıyla benzer bir özellik sunar.

Moore, yeni havadan görünümler ve konum paylaşımı bildirimlerinin artık küresel olarak iOS ve Android'de yayıldığını söylüyor. Güncellenmiş bisiklet yolu bilgileri "önümüzdeki haftalarda" kullanıma sunulacak.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler