24/5/2022

Google Haritalar'ın tarihi Sokak Görünümü görüntüleri mobil cihazlara geliyor

Google Haritalar'ın Sokak Görünümü özelliği, hizmetin 15. yıl dönümünü kutlamak için birkaç yükseltme yaptığını bugün duyurdu.

Birinci özellik iOS ve Android uygulamalarına gelen ve telefonunuzda tarihi Sokak Görünümü görüntülerini gösterecek olan yeni bir özellik. İkincisi, Google'ın gelecekte Sokak Görünümü görüntülerini yakalamasını kolaylaştıracağını umduğu yeni, daha taşınabilir bir kamera.

2014'ten bu yana, Google Haritalar'ın masaüstü sürümü aracılığıyla bir yerin yıllar içinde nasıl değiştiğini görmek için Sokak Görünümü'nü kullanmak mümkün oldu. Ancak şimdi hizmetin iOS ve Android uygulamaları aynı yeteneğe sahip olacak. Sokak Görünümü modundayken ekranda herhangi bir yere dokunarak buna erişebilir ve ardından bir konumun geçmiş görüntülerine erişmek için "daha fazla tarih gör" seçeneğini seçebilirsiniz. Google, özelliğin, kullanılabilir olduğu yerlerde Street View'un 2007'deki lansmanına kadar uzanan görüntüleri göstereceğini duyurdu.

Google'ın Street View'un yıl dönümüne denk gelmesi için yaptığı ikinci duyuru, 360 derecelik görüntüleri yakalamak için yeni, daha taşınabilir bir kamera. Şu anda arama devi, dünyayı fotoğraflamak için özel arabalar ve kameralı büyük sırt çantaları (Trekkerler olarak adlandırılır) kullanıyor, ancak yeni kamera tüm bu işlevselliği 15 poundun (yaklaşık 6,8 kg) biraz altında bir cihaza indiriyor ve alıntı yapmak gerekirse Google'ın blog yazısı, "kabaca bir ev kedisi büyüklüğünde."

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler