25/5/2020

Google Mesajlar Uygulamasına Uçtan Uca Şifreleme Mi Geliyor?

Google Mesajlar 6.2 sürümü APK'sında, RCS(Zengin İletişim Servisi) mesajları için, uçtan uca şifreleme özelliği detayları tespit edildi.

APKMirror'ın yaptığı analizler sonucunda, Google Mesajlar uygulamasının son güncelleme paketi içerisinde, RCS(Rich Communication Service-Zengin İletişim Servisi) mesajları için uçtan uca şifreleme özelliğine dair detaylar tespit edildi.

Google ilk RCS mesajlaşma uygulamasını 2018 yılında tanıttı ve ilk olarak Amerika Birleşik Devletlerinde kullanıma sundu. Fakat bu güne kadar Google Mesajlar uygulaması, diğer RCS mesajlaşma çözümleri Signal veya Apple iMessage gibi uçtan uca şifreleme özelliğine sahip değildi. Ancak uygulamanın 6.2 sürümünde yapılan araştırmalar sonucunda, kodlar arasında gizlenmiş 12 satırdan oluşan ve uçtan uca şifreleme hakkında bilgi içeren yeni satırlar tespit edildi.

<string name=”encrypted_rcs_message”>End-to-End Encrypted Rich Communication Service message</string>

<string name=”send_encrypted_button_content_description”>Send end-to-end encrypted message</string>

<string name=”e2ee_conversation_tombstone”>Chatting end-to-end encrypted with %s</string>

<string name=”metadata_encryption_status”>End-to-end encrypted message</string>

<string name=”e2ee_fail_to_send_retry_description”>Resend as chat</string>

<string name=”encryption_fallback_title”>Send unencrypted messages?</string>

<string name=”encryption_default_fallback_body”>”SMS/MMS texts aren’t end-to-end encrypted.\n\nTo send with end-to-end encryption, wait for improved data connection or send messages now as SMS/MMS.”</string>

<string name=”encryption_fallback_dialog_accept_button”>Send unencrypted</string>

<string name=”encryption_fallback_dialog_decline_button”>Wait</string>

<string name=”encryption_sent_fallback_body”>”SMS/MMS texts aren’t end-to-end encrypted.\n\nTo send with end-to-end encryption, wait until %1$s has data connection or send messages now as SMS/MMS.”</string>

<string name=”etouffee_to_telephony_setting_title”>Let other apps access end-to-end encrypted messages</string>

<string name=”location_attachment_picker_send_encrypted_content_description”>Send end-to-end encrypted message with selected location %1$s</string>

Yalnız tespit edilen 12 satırlık kod içerisinde, uçtan uca şifrelemenin nasıl çalışacağına ve kullanılabileceğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Kodlardan tespit edebildiğimiz kadarı ile şifrelemenin kullanılabilmesi için iyi bir internet bağlantısının olması gerekiyor. Eğer zayıf bir internet bağlantısı mevcut ise de, Google Mesajlar uygulaması mesajlarınızı SMS veya MMS olarak iletiyor.

Ayrıca Google Mesajlar uygulamasının ekstra güvenlik özelliklerine de sahip olacağı gözüküyor. Mesela, mesajlarınızı görebilme yetkisine sahip başka bir uygulamanın, şifreli mesajlarınıza da erişip erişemeyeceğine karar verebiliyorsunuz.

Google'ın uçtan uca şifreleme özelliğini kullanıma açıp açmayacağını veya zamanlamasını şu an için bilmiyoruz. Fakat Google uçtan uca şifreleme özelliği üzerinde çalıştığını daha önce duyurmuştu, ve bu kodlardaki bilgilere göre kullanıma açması muhtemel görünüyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler