20/5/2020

Google Ses Getirecek Bir Proje Üzerinde Çalışıyor: "Akıllı Örgü Kablo"

Google'ın üzerinde uğraştığı proje ile yakın gelecekte kablolar çok daha akıllı olacak...

Günümüzde akıllı telefonların kutu içeriğinde kablolu kulaklıklar standart olarak sunuluyor. Fakat tüketicilerin çoğu kablosuz kulaklıkları tercih ediyor. Google ise yepyeni bir proje üzerinde uğraşıyor; "Akıllı Örgü Kablo". Google'ın üzerinde çalıştığı yeni akıllı kablo, kumaş kordonu vasıtası ile bağlı olduğu telefona komutlar gönderebiliyor.

Akıllı örgü kablo, Google'ın geliştirdiği "sarmal algılama matrisi" ile farklı komutları algılayabiliyor. Akıllı kabloya tek dokunmanız halinde, oynat/duraklat, çift tıklamanız halinde parça atlama ve kabloyu bükmeniz halinde ise ses seviyesini ayarlama komutları çalışıyor. Kablo üzerinde bulunan fiber optik ile de görsel olarak geri bildirim sağlanıyor.

Akıllı örgü kablo üzerinde bulunan kapasitif iletken iplikler sayesinde, komutlar tüm kablo yüzeyinden ve her açıdan algılanabiliyor. Google farklı hareket türleri arasında ayrım yapan makine öğrenme modelini geliştirmek için ise gönüller ile kabloyu test ediyor ve veri topluyor.

Akıllı örgü kablonun şu anda bir araştırma projesi olduğunu belirtelim. Fakat yakın gelecekte, bu tür kabloları heryerde kullanacağımız da vurgulayalım.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler