29/5/2020

Google "Sodar" Arttırılmış Gerçeklik Uygulaması İle Sosyal Mesafenizi Koruyun!

Yeni Google uygulaması, kameranızla sosyal mesafeyi korumanıza yardımcı oluyor...

Sosyal mesafenizi korumak, korona virüsten korunmanın ve yayılmasını durdurmanın en etkili yöntem olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Google da sosyal mesafenizi korumanıza yardımcı olmak amacı ile yeni arttırılmış gerçeklik uygulamasını kullanıclarına sundu.

"Sodar" isimli yeni arttırılmış gerçeklik uygulaması, çevrenizde sanal 2 metrelik bir çember çiziyor ve sosyal mesafenizi korumanız için size yardımcı oluyor. Sodar'ın arttırılmış gerçeklik teknolojisi kullanması nedeni ile çemberin tam 2 metre olmasını beklememeniz gerekiyor. Sonuçta Sodar'ın amacı, korona virüsün bulaşmasını engellemek amacı ile iki kişinin arasındaki güvenli mesafeyi üç aşağı beş yukarı hesaplamak ve size bu mesafeyi göstermek.

"Sodar" uygulaması ne yazıkki sadece Chrome ve Android işletim sistemli mobil cihazlarda çalışıyor. Uygulamayı ilk açtığınızda, Sodar sizden önce gerekli izinleri isteyecek ve akıllı telefonunuzun sensörlerini kalibre edecektir. Kalibre işleminin sonrasında akıllı telefonunuzun kamerasını yere tuttuğunuzda sanal çember belirecektir. Artık Sodar ile sosyal mesafenizi koruyabilirsiniz...

Sağlıklı günler!

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler