4/7/2022

Hareket halinde uçakta, gemide, otobüste Starlink kullanılabilecek

Hareketli araçlarda SpaceX internet hizmeti için yeni bir FCC kararı ne anlama geliyor?

Amerika Federal İletişim Komisyonu tarafından bu hafta alınan bir karar, Elon Musk'ın SpaceX'inin Starlink uydu internet hizmetini Amerika Birleşik Devletleri'nde hareket halindeki arabalara, kamyonlara, teknelere ve uçaklara sağlamasına izin verdi.

“SpaceX'in uydu sistemi için yeni bir terminal sınıfının yetkilendirilmesi, ister ülke çapında bir karavan sürmek, ister bir kargo gemisini Avrupa'dan bir ABD limanına taşımak olsun, hareket halindeyken bağlantı gerektiren artan kullanıcı taleplerini karşılamak için geniş bant yetenekleri yelpazesini genişletecek. veya yurt içi veya yurt dışı uçuştayken," dedi FCC kararında.

Onay, Starlink'in işlevselliğinin büyük ölçüde genişletilmesine yönelik önemli bir adımdır, ancak hizmetin kullanıcılarının internet erişimini harekete geçirmeden önce beklemeleri gerekecektir.

SpaceX Starlink internet hizmeti daha güvenilir ve taşınabilir hale geliyor


Starlink şu anda normal 110 $ aylık ücrete ek olarak ayda 25 $ ödeyenlere taşınabilirlik sağlıyor. Ancak taşınabilirlik, bir Starlink baz istasyonunu bir sabit konumdan diğerine taşıma yeteneği anlamına gelir.

Mobilite ise hareket halinde internet erişimi alma yeteneğidir. FCC kararı, SpaceX'e bu yeteneği sunması için yeşil ışık yakmış olsa da, şirket, hizmetin henüz bu senaryo için yapılandırılmadığı konusunda net.

Starlink SSS sayfasının bu konuyla ilgili güncel versiyonunda “Starlink Kitini hareket halinde kullanmak Kitinizin sınırlı garantisini geçersiz kılar” yazıyor. "Ekiplerimiz Starlink'i hareket halindeki araçlarda kullanmayı mümkün kılmak için aktif olarak çalışırken, Starlink henüz bu şekilde güvenli bir şekilde kullanılacak şekilde yapılandırılmadı."

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler