8/6/2020

İlk Ekran Altı Selfie Kamera Çözümü Seri Üretime Hazır

Visionox şirketinin açıklamasına göre ekran altı kamera çözümü seri üretimine başlıyor...

Günümüzde ekran altı selfi kamera çözümü, akıllı telefon tasarımının "Nirvana"sı olarak kabul ediliyor, çünkü ekranda çentik, delik veya herhangi bir kesik bulunmadan, kullanıcısına tam ekran deneyimini sunma olanağını tanıyor.

2020 yılının sonlarına doğru veya 2021 yılı içerisinde, ekran altı selfi kameralı akıllı telefonları görmeyi beklerken ekran üreticisi Visionox bu teknolojiyi geliştirdiğini ve seri üretime hazır olduğunu bugün duyurdu.

Visionox çözümü, daha iyi bir ekran altı kamera deneyimi sunmak için çeşitli donanım iyileştirmeleri yaptığını vurguluyor. Bu iyileştirmeler arasında selfi kameranın bulunduğu bölümde ekranın saydamlığının arttırılması ve paraziti azaltmak için sektördeki ilk "devre ve piksel yapı tasarımı" yer alıyor. Ayrıca Visionox yaptığı açıklamada üreticiler ile birlikte bir yazılım algoritması üzerinde de çalıştığını belirtiyor. Bu algoritma sayesinde ışığın kırınım ve parlaması minimize edilirken, sislenme efekti de en aza indirilerek daha parlak ve net fotoğraflar elde edilebiliyor.

Ocak ayında, Xiaomi yöneticilerinden Lu Weibing ekran altı selfi kamera çözümünün, birkaç teknolojik engelden dolayı seri üretiminin imkansız olduğunu ve inç kare başına 400 piksel ekranların altından yakalanan ışık miktarının, önemli ölçüde azaldığını söylemişti.

Fakat Visionox firması görünüşe göre bu sorunların hepsini çözmüşe benziyor yada bu konuda ilk olmak ve ismini duyurmak için uğraşıyor. Visionox, ekran altı selfi kameralara sahip akıllı telefonların yakında çıkacağını da vurguluyor.

Konu hakkında daha detaylı bilgi almak için Visionox firması ile temasa geçtik ve yanıt alabilirsek, makalemizi de güncelleyeceğiz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler