14/3/2022

Instagram sonunda canlı yayınlara moderatör eklemesine izin veriyor

Moderatörler, Canlı yayın sırasında izleyicileri kaldırabilir, yorumları bildirebilir ve belirli izleyiciler için yorumları kapatabilir.

Instagram sonunda Canlı içerik oluşturucuların akışları sırasında moderatörler atamasına izin veriyor. Modlar, yorumları bildirme, izleyicileri yayından kaldırma ve belirli bir izleyici için yorumları kapatma yeteneğine sahip olacak.

Instagram, içerik oluşturucuların Canlı yayın sırasında yorum çubuğundaki üç noktaya dokunarak bir moderatör atayabileceğini belirtiyor. Buradan, önerilen hesaplar listesinden bir moderatör seçebilir veya belirli bir hesabı aramak için arama çubuğunu kullanabilirler.

Live, 2016'dan beri var ve bunu akılda tutarak, Instagram'ın akışları için moderatörleri daha yeni desteklemeye başlaması biraz şok oldu. Denetleme, yorumların hızla çirkinleşebildiği Twitch ve YouTube gibi diğer canlı yayın platformlarında çok ihtiyaç duyulan bir temel haline geldi. Instagram'ın kardeş şirketi Facebook bile, kullanıcılara akışlarına mod ekleme ve trolleri kaldırmak için araçlar ekleme olanağı sağlıyor - tıpkı Instagram'ın yeni başlattığı denetleme özellikleri gibi.

Instagram, akışlardan para kazanma yeteneğiyle daha fazla içerik oluşturucuyu Canlı yayına çekmeye çalışırken, sohbet moderatörlerinin kullanılabilirliği, akış deneyimini içerik oluşturucular için çok daha keyifli hale getirmeyi umuyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler