21/5/2020

iOS 13.5 Sürümü Yayımlandı!

iOS cihazlarınızı güncellemenizi öneriyoruz...

Apple dün akşam itibarı ile iOS 13.5 sürümünü yayımladı. Apple bu hafta başında, Golden Master sürümünü geliştiriciler için yayımlamış, bizde sizler ile "iOS 13.5 Sürümünde Bizleri Neler Bekliyor" başlıklı haberimiz ile, iOS 13.5 sürümündeki yenilikleri ve özellikleri sizler ile paylaşmıştık.

Yeni sürümdeki özellikleri, kısaca özetleyecek olursak;

  • Face ID Güncellemesi: Yüz maskesi takıyorsanız, Face ID'nin yüzünüzü taramasını beklemeden, ana ekran çubuğunu yukarı kaydırarak doğrudan parola ekranına geçebiliyorsunuz.
  • Maruz Kalma Bildirimleri: Apple'ın Google ile geliştirdiği arayüz ile, akıllı telefonlar Bluetooth teknolojisi üzerinden haberleşiyor ve temas kaydı tutuyor. Temas ettiğiniz kişi COVID-19'a yakalanır ise, telefonunuz size temas ettiğiniz kişinin COVID-19'a yakalandığını bildiriyor.
  • FaceTime Güncellemesi: FaceTime çoklu görüşmelerinde artık isterseniz otomatik yüz yakınlaştırma özelliğini tercihinize göre açıp kapayabileceksiniz.
  • Acil Servis Güncellemesi: iPhone'unuz ile acil servisi aramanız durumunda, tıbbi kimlik bilgileriniz otomatik olarak acil durum görevlisi ile paylaşabiliyor. (Sadece Amerika Birleşik Devletlerinde çalışıyor)
  • Apple Music: Beğendiğiniz ve paylaşmak istediğiniz bir şarkıyı Instagram hesabınızdan sevdikleriniz ile paylaşabiliyorsunuz.
  • Hata Düzeltmeleri: iPhone'ların çökmesine neden olan mesaj sorunu çözülüyor ve Mail uygulamasındaki güvenlik açığı kapatılıyor.

Her bir özellik ile ilgili daha detaylı bilgi almak için daha önce yayımladığımız haberimizi okuyabilirsiniz.

iOS cihazlarınızı Ayarlar->Genel->Yazılım Güncellemesi adımlarını takip ederek güncelleyebilirsiniz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler