19/5/2020

iOS 13.5 Sürümünde Bizleri Hangi Yenilikler Bekliyor?

Apple iOS 13.5 sürümünün yayımlamaya hazırlanıyor. Yeni sürümde bulunan yenilikleri sizin için toparladık...

Apple, iPhone ve iPad cihazları için iOS 13.5 Golden Master sürümünü geliştiriciler için dün yayımladı. Golden Master sürümü, halka açık yayımlanacak final sürümünden önceki son beta versiyonu ve yayımlanacak nihai sürümden tamamen farksız. Ayrıca Golden Master sürümünün yayımlanması, bize iOS 13.5 sürümünün hazır olduğunu ve kısa bir süre içerisinde yayımlanacağı haberini de veriyor.

Peki iOS 13.5 sürümünde bizleri hangi yenilikler bekliyor? İşte iOS 13.5 ile gelecek yenilikler;

Face ID ve Parola

Artık maske kullanımı hayatımızın bir parçası oldu. Fakat maske ne yazıkki iPhone'larda bulunan Face ID güvenliğini de devre dışı bıraktı. Bu durumun farkında olan Apple, iPhone'unuzun kilidini açabilmeniz için iOS 13.5'de bir kısayol geliştirdi. iPhone'unuzun kilidini açmak için, artık Face ID'nin yüzünüzü taramasını beklemek zorunda değilsiniz. Tek yapmanız gereken, ana ekran çubuğunu yukarı kaydırmak ve parola ekranına doğrudan erişmek. Kolay değil mi?

Maruz Kalma Bildirimi

Apple, COVID-19 pandemisi nedeni ile bir API geliştirdi. Bu API ile halk sağlığı yönetimlerinin geliştirdiği COVID-19 kişi izleme uygulamaları ile entegre çalışacak(Örneğin:Hayat Eve Sığar gibi). Bluetooth teknolojisi ile, bluetooth menziline giren telefonlar birbirleri ile haberleşecek ve etkileşimi anonim olarak kaydedecek. Daha sonra bu kişilerden birisi COVID-19'a yakalanır ise, enfekte olan kişinin telefonunda kaydedilen anahtarlar sunuculara yüklenecek ve bu kişinin temasta bulunduğu herkese bilgilendirme mesajı gönderilecek.

FaceTime

FaceTime'da yapılan çoklu görüşmelerde, her katılımcı bir kare içerisinde konumlandırılıyor ve konuşan kişinin ön plana çıkmasını sağlamak için, kareler dinamik olarak değişiyor ve konuşan kişinin karesi büyüyordu.

iOS 13.5 sürümü ile birlikte FaceTime görüşmelerindeki otomatik yüz yakınlaştırma özelliğini açma/kapama seçeneği geliyor. Bunu yapmak için Ayarlar->FaceTime->Konuşma seçeceğindeki anahtarı tercihinize göre açmanız veya kapamanız yeterli.

Acil Servisler

iOS 13.5 güncellemesi ile birlikte, acil servis numaralarını aramanız durumunda, tıbbi kimlik bilgilerinin acil durum görevlisiyle otomatik olarak paylaşılabilmesini sağlayan bir seçenek ekleniyor. Fakat bu özellik, şu an için sadece Amerika Birleşik Devletleri için aktif olacağını söyleyelim.

Apple Music

Apple Music kullanıcısı iseniz, artık sevdiğiniz ve paylaşmak istediğiniz bir şarkıyı Instagram hesabınızdan hikaye olarak paylaşabileceksiniz. Paylaştığınız bu şarkılar, Instagram hikayelerinde hareketli arka planlar ile gösterilebilecek.

Hata Düzeltmeleri ve Performans İyileştirmeleri

iOS 13.5 güncellemesi ile birlikte, iPhone'ların çökmesine neden olan İtalyan bayraklı mesaj sorunu da çözülüyor. Bunun dışında, yüksek miktarda bellek tüketen e-posta gönderilerek, iOS cihazının uzaktan kontrol edilebilmesine olanak sağlayan Mail uygulamasındaki güvenlik açığı da kapatılıyor.

Tahminimize göre iOS 13.5 güncellemesi bu hafta sonunda yayınlanacaktır. Bu nedenle iPhone ve iPad cihazlarınızdan Ayarlar->Genel->Yazılım Güncellemesi seçeneğine girerek, güncellemeyi takip etmenizi öneriyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler