11/4/2022

IOS 16 Hakkında Bilinenler

iOS 16 Ne zaman duyurulacak, desteklenen cihazlar hangileri olacak, yeni tasarım olacak mı?, AR/VR Özellikleri olacak mı?

iOS 16 ne zaman duyurulacak?

Emsallerin gösterdiği gibi, iOS 16, Apple'ın yıllık Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda duyurulacak. Bu yıl WWDC, 6 Haziran - 10 Haziran tarihleri ​​arasında sanal bir etkinlik olarak gerçekleşecek. Apple, etkinliği başlatmak için 6 Haziran'da bir açılış konuşması yapacak ve bu açılış konuşmasında iOS 16'ya ilk bakışımızı almayı umuyoruz. ve iPadOS 16.

Bu WWDC açılış konuşması sırasında iOS 16'nın duyurulmasının ardından Apple, geliştiricilere ilk betaları yayınlayacak. Genellikle geliştirici betaları, açılış konuşmasının bitiminden birkaç saat sonra yayınlanır. Apple daha sonra, genellikle Temmuz ayında, tüm iPhone ve iPad kullanıcılarının erişebileceği bir genel beta yayınlayacak.

iOS 16 desteklenen cihazlar

İnsanların her yıl sahip olduğu en büyük sorulardan biri, Apple'ın daha eski iPhone ve iPad modelleri için desteği bırakıp bırakmayacağıdır. Geçen yıl iOS 15'in piyasaya sürülmesiyle Apple, iOS 14 tarafından desteklenen tüm cihazlarla uyumluluğu sürdürdü.

Bu yıl, erken bir söylenti, iOS 16'nın iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve orijinal iPhone SE için desteği bırakabileceğini gösteriyor.

iOS 16'da yeniden tasarım yok
Bazı kullanıcılar iOS 16'nın yıllardır ilk büyük yeniden tasarımı işaretleyeceğini umarken, bu gerçekleşmeyecek gibi görünüyor. Bloomberg, iOS 16'nın "uçtan uca yeniden tasarım" sunmayacağını, yani kapsayıcı tasarımın bu yıl yine aynı kalacağını bildirdi.

AR/VR Özellikleri olacak mı?

iOS 16'nın ayrıca Apple'ın ilk karma gerçeklik kulaklığının piyasaya sürülmesinden önce çok sayıda AR ve VR özelliği için zemin hazırladığı söyleniyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler