12/6/2020

iOS Hesap Makinası Uygulaması: Top 5 İpucu

Hesap makinası uygulamasının bu yeteneklerini biliyor muydunuz?

Numaraları silmek için, hızlıca parmağınızı kaydırın!

Hesap makinası uygulaması ile hesaplama yaparken, yanlış bir numara yazmanız durumunda genellikle C'ye basıp, tüm yazdıklarını siliyorsunuz değil mi?. Fakat hatanızı düzeltmenin daha kolay bir yolu var; Numara ekranın olduğu bölümde parmağınızı sağa veya sola kaydırırsanız, son yazdığınız rakam silinecektir. Parmağınızı her sağa veya sola kaydırmanız, son yazılan bir numarayı otomatik olarak silecektir.

Kopyalama ve yapıştır!

Yaptığınız hesaplama sonucunu, başka bir uygulamada kullanmak için aklınızda tutmak zorunda değilsiniz. Tek yapmanız gereken; numara ekranına basılı tutmak ve üst tarafta belirecek kopyala ve yapıştır butonlarından uygun olanını seçmek. Sonra istediğiniz uygulamada sonucu yapıştırabilirsiniz... Kolay değil mi?

Son sonucu kopyalamak için!

Hesap makinası uygulaması ile bir hesaplama yaptıktan sonra, başka bir uygulamaya geçtiniz ve bir önceki ipucumuzda belirttiğimiz gibi kopyala ve yapıştır özelliğini de kullanmadınız! Hala son yaptığınız işlem sonucunu, hesap makinası uygulamasına dönmeden, hızlıca kopyalayabileceğinizi biliyor muydunuz?

iPhone telefonunuzun sağ üst köşesinden, parmağınızı yukarıdan aşağıya doğru kaydırarak "Denetim Merkezi" ni açın. "Hesap Makinası" butonuna basılı tutun, ve "Sonucu Kopyala" ya basın. Bu kadar basit.

Spotlight Aramasından hesaplama yapma!

"Spotlight Arama"larının hesaplama yapabildiğini biliyor muydunuz? Ana ekranınızda, parmağınızı yukarıdan aşağıya kaydırarak "Spotlight Arama" yı açın. Arama bölümüne yapmak istediğiniz hesaplama işlemini yazarsanız, "Spotlight Arama" size hesaplama sonucunu verecektir.

Bilimsel Hesap Makinasını kullanmak!

Hesap makinası uygulaması ayrıca bilimsel hesap makinası özelliğine de sahiptir. Bilimsel hesap makinası ile logaritmik hesaplamalar, alan hesaplamaları ve trigonometrik hesaplamalar yapabilirsiniz. Bilimsel hesap makinasını kullanmak için ise tek yapmanız gereken, hesap makinası uygulaması açık iken, iPhone'unuzu yatay olarak çevirmek. Yatay çevirdiğinizde bilimsel hesap makinası açılmazsa, ekran oryantasyon kilidiniz açık demektir. Bu durumda "Denetim Merkezi"nden ekran oryantasyon kilidini açmanız gerekiyor.

iPhone ile standart olarak gelen hesap makinası uygulaması gerçekten son derece kullanışlı bir uygulama ve günlük birçok hesaplama ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilecek özelliklere sahip. Peki siz bu ipuçlarından kaç tanesini biliyordunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler