4/6/2020

iOS ve iPadOS 14 sürümünde Safari Tarayıcısı, Yerleşik Dil Çeviri Özelliği Ve Apple Pencil Desteği İle Gelebilir!

Sızdırlan bilgilere göre iOS ve iPadOS 14 sürümünde Safari tarayıcısı yeni özelliklere sahip olabilir...

Sızdırılan bilgilere göre Apple, iOS ve iPadOS 14 sürümü ile Safari tarayıcısına, yerleşik dil çeviri özelliği ile birlikte Apple Pencil desteği getirmeyi planlıyor.

Safari tarayıcısında bulunacak yerleşik çeviri özelliği, başka bir uygulama veya yazılım kullanmadan, kullanıcıların internet sayfalarını çevirmelerine olanak sağlıyor. Çeviri özelliği, ziyaret edilen her türlü internet sitesi için kullanılabiliyor. Ayrıca, Chrome tarayıcısında bulunan otomatik çeviri özelliğine benzer şekilde, otomatik çeviri özelliği tercihe göre açılıp kapanabiliyor. Apple çeviri özelliğinin diğer uygulamalarda çalışabilmesi için de testler yapıyor.

Apple, bu özelliği iOS işletim sisteminin yeni sürümünde yayımlarsa, bu durumda macOS işletim sisteminin yeni versiyonunda da bu özelliği görme ihtimalimiz yüksek olacaktır.

Apple ayrıca iPadOS 14 sürümü ile birlikte Safari tarayıcısına, Apple Pencil desteği getirmeyi planlıyor. Apple Pencil desteği ile internet sitelerinde çizim ve işaretleme yapmak artık mümkün olacağa benziyor. Apple Pencil iPhone'larda çalışmayacağı için, bu desteğin iPadOS 14 ile sınırlı olacağını düşünüyoruz.

COVID 19 salgını nedeni ile Apple'ın hangi özellikleri 14 sürümüne yetiştirebileceği kafamızda soru işareti fakat soru işaretlerimizin cevaplarını 22 Haziran'da gerçekleşecek Apple'ın ilk sanal WWDC etkinliğinde tek tek alacağımız kesin...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler