13/6/2020

iPhone 12, Ekran Sorunları Nedeni İle Gecikebilir!

iPhone 12 OLED panel tedarik zinciri problemlerine takıldı...

Apple'ın bu sene içerisinde satışa sunacağı iPhone 12, büyük bir tehlike ile karşı karşıya. iPhone 12 OLED ekran tedarikçisi BOE, birinci parti ürün teslimatını gerçekleştiremedi.

Koreli web sitesi DDaily'nin haberine göre, bu sene piyasaya sürülecek iki iPhone 12 modeli için OLED paneller sağlayan BOE, OLED kalite sertifika testlerini geçemedi. BOE panel üreticisi, 5.4 inç iPhone 12 ve 6.1 inç iPhone 12 Max OLED ekranlarını üretiyordu.

DDaily'nin yayımladığı haberde, BOE panel üreticisinin OLED sertifika başarısızlığı, iPhone 12'nin piyasaya sürülmesine etki edip etmediğinden ise bahsetmiyor. Fakat yeni iPhone telefonların seri üretim tarihlerinin bu aralar başlaması gerekiyor. Bu tarihin şu anda sallantıda olması göz önüne alındığında, Eylül-Ekim aylarında cebinde bir iPhone 12 olmasını uman kişiler için iyi bir haber olmadığını söyleyebiliriz.

Geçmişte Apple, iPhone ekranları için ana tedarikçi olarak Samsung'u kullanıyordu. Samsung, halihazırda iPhone 12 Pro modellerinde olmasını beklediğimiz 120Hz OLED paneller için, en önemli alternatiflerden birisi.

Apple, Pro olmayan iPhone 12 modelleri için ise BOE panel üreticisi ile anlaşmıştı. Fakat Apple, sertifikasyon testlerini geçemeyen bu paneller nedeni ile BOE yerine başla bir tedarikçi ile anlaşabilir.

Apple'a yakınlığı ile bilinen güvenilir kaynak Jon Prosser ise iPhone 12 için Apple'ın Samsung ve LG OLED panellerini kullanabileceğini tweetledi.

Bakalım Apple bu sorunu da hızlıca halledip, iPhone hayranlarını hayal kırıklığına uğratmadan, beklenen tarihlerde, yeni iPhone 12'leri piyasaya sunabilecek mi?

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler