21/5/2020

iPhone 12 Kutu İçeriğinden Kablolu Kulaklık Çıkmayabilir!

Apple AirPods satışlarını arttırmak için, iPhone 12 kutu içeriğine EarPods koymama ihtimali var...

Apple'a yakınlığı ile bilinen analist Ming-Chi Kuo'nun son raporuna göre, Apple kablolu kulaklığı EarPods'u, iPhone 12'nin kutusuna dahil etmeyebilir.

Apple bu hareket ile, AirPods kablosuz kulaklıklarının satışlarını arttıracağını düşünüyor. Çünkü iPhone satın alacak bir müşterinin, artık bir kulaklığı olmayacağı için, Apple ekosistemi ile tamamen entegre AirPods kablosuz kulaklıklara yöneleceğini düşünüyor.

Kuo, ayrıca Apple'ın 2021 yılına kadar yeni AirPods modeli çıkarmaması ve AirPods ürünlerinde büyük kampanya ve fiyat indirimleri yapması durumunda, satış rakamlarını ciddi oranda yükseltebileceğini söylüyor.

Apple iPhone 7 ile birlikte 3.5mm kulaklık girişini kaldırdı ve standart kutu içeriğine Lightning konnektörlü EarPods kablosuz kulaklığı koyarak geçişin etkilerini hafifletmeyi başardı. Günümüzde hala birçok iPhone kullanıcısı EarPods kablolu kulaklığı kullanmayı tercih ediyor. Apple kutu içeriğinden EarPods kablolu kulaklıkları çıkartır ise, yeni iPhone alan kullanıcı ya Lightning konnektörlü bir EarPods yada biraz daha fazla para harcayarak kablosuz kulaklık AirPods almaya zorlanacaktır.

COVID-19 pandemisi nedeni ile her ne kadar AirPods satışları düşse de, yılın ikinci yarısında AirPods satışlarının artacağını düşünen analist Kuo, Apple'ın bu sene AirPods satışlarını 13 Milyon adet arttırarak toplamda 93 milyon adede çıkaracağını tahmin ediyor.

iPhone 12'nin lansmanının yapılacağı zamanlarda, AirPods 2'nin piyasaya sürülmesinin üzerinden yaklaşık 18 ay geçmiş olacak. Bu nedenle Apple AirPods 2 satışlarını teşvik amaçlı fiyatlarını düşürebilir. iPhone 12 lansmanı yaklaştıkça Apple'ın nasıl bir pazarlama stratejisi izleyeceğini göreceğiz.

Haberimizi sonlandırmadan size sormak isteriz; yeni bir iPhone alacak olsanız ve içerisinden kulaklık çıkmasa kızarmıydınız? Yada iPhone alma tercihinizi kulaklık çıkmasa etkiler miydi? Yorumlarınızı bekliyoruz!

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler