11/5/2020

iPhone 12'de 120Hz ProMotion Ekran, Geliştirilmiş Face ID ve 3x Kamera Zoom Özellikleri Bulunacak!

Apple iPhone 12'yi baştan yaratıyor. Yeni sızıntılara göre iPhone 12'de ciddi değişiklikler var! Detaylar için tıklayın...

Apple'ın bu sene piyasaya süreceği iPhone 12 ile ilgili söylentiler ve sızıntılar devam ediyor, fakat bu seferki biraz büyük! EverythingApplePro'nun Youtube üzerinden yayınladığı video'ya göre, iPhone 12'nin ekran teknolojisinde ciddi değişiklikler, kayda değer kamera yenilikleri ve geliştirilmiş Face ID özellikleri bulunacak.

Daha önceki haberlerimizde de bahsettiğimiz gibi, iPhone 12'nin diğer iPhone'lardan en büyük farkı ekranı olacak. 2020'de piyasaya sürülen üst segment telefonların neredeyse tümünde, 120Hz ekran teknolojisi bulunuyor. Apple'ın da iPhone 12'de 120Hz ProMotion ekran kullanacağını vurgulayan sızıntı videosu, bu özelliğin sadece 6.1 ve 6.7 inch iPhone'lara özel olacağını, diğer iki modelin ise 60Hz ekran teknolojisini kullanmaya devam edeceğini vurguluyor. 120 Hz ProMotion desteğine sahip ekranlar, iPhone'da yaptığınız işe göre 60Hz-120Hz kare yenileme hızını otomatik olarak ayarlanacak.

Video da ayrıca, yeni iPhone 12 Pro'nun en büyük modelinde 4.400mAh'den daha büyük bir batarya bulunacağı da söyleniyor. Mevcut iPhone 11 Pro Max'daki bataryanın kapasitesi 3.969mAh. Bu da yeni iPhone 12'deki batarya kapasitesinde ciddi artış olacak anlamına geliyor.

Video da bahsedilen bir başka değişiklik ise Face ID ile ilgili. iPhone 12'de bulunacak yeni Face ID sensörler, mevcut Face ID'ye göre çok daha küçük olacak. Bu da iPhone 12'nin Face ID çentiğinin çok daha az olacağı anlamına geliyor. Yeni Face ID'de bir de yeni geniş açı kamera bulunacak. Bu sayede farklı açılardan iPhone 12'nin kilidini rahatlıkla açabileceksiniz.

Son değişiklik ise iPhone 12 üzerinde bulunacak kameralar ile ilgili. Video da iPhone 12'nin mevcut iPhone'lara göre 2-3 kat daha iyi otofokus yeteneklerine sahip olacağı, daha iyi odaklanabileceği ve az ışıkta ağır çekim yeneteklerinin daha gelişmiş olacağı vurgulanıyor. iPhone 12'de bulunacak telefoto kameranın 2x veya 3x zoom yapabileceği de belirtiliyor.

Yayınlanan sızıntı videosunu seyretmek isteyen takipçilerimizi yormamak adına videoyu da haberimize ekledik.

Peki iPhone 12 ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler