8/8/2021

iPhone 13 İçin Geri Sayım Başladı

iPhone 13 serisinin Eylül ayının ortalarında duyurulacağını öne süren tüm söylentilerle, iPhone için sırada ne olduğunu görmek için bir ay kaldığı anlamına geliyor. Bu sonbaharda çıkacak yeni iPhone'lardan bekleyeceğiniz en iyi özelliklerden bazılarını sizin için topladık.

ADLANDIRMA

Apple, pazarlama isimlerini son dakikaya kadar gizli tutabildiğinden, bu yılki iPhone'un iPhone 12s mi yoksa iPhone 13 mü olacağı hala belli değil. Bununla birlikte, yakın tarihli bir tedarik zinciri raporu, 2021 iPhone'larının gerçekten iPhone 13 olarak adlandırılacağını öne sürüyor.

YAPI

iPhone 13 ve iPhone 13 Pro'nun yapı açısından iPhone 12 ve iPhone 12 Pro ile neredeyse aynı olması bekleniyor. Her biri öncekilerle aynı boyutlara sahip olacak ancak biraz daha kalın olacak iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max'i bekliyoruz.

İPhone 13 düz kenarlara sahip olacak, bir rapor ise cihazların daha iyi kavramak için "rafine mat bir arka yapıya" sahip olacağını öne sürüyor.

KAMERA

Kamera donanımında bazı önemli iyileştirmelere uyum sağlamak için kamera çıkıntılarının da bu yıl daha da büyümesi bekleniyor.

RENK

Bir rapor, iPhone 13 Pro'nun yeni bir mat siyah renkte sunulacağını öne sürdü. Bu rengin grafit renginin yerini alacağı ve çok daha koyu olacağı, gri yerine gerçek siyaha daha yakın olacağı bildiriliyor.

EKRAN

iPhone 13'ün iPhone 12 ile aynı üç ekran boyutunda sunulması bekleniyor. Bu yıl dikkate değer değişiklikler beklediğimiz alanlardan biri de iPhone 13 Pro'da kullanılan ekran teknolojisi.

5.4 inç OLED ekrana sahip bir adet 2021 iPhone modeli
6.1 inç OLED ekrana sahip bir adet 2021 iPhone modeli
6.1 inç OLED ekrana ve ProMotion 120 Hz ekrana sahip bir adet 2021 iPhone modeli
6,7 inç OLED ve ProMotion 120 Hz ekrana sahip bir adet 2021 iPhone modeli

GÜÇ KULLANIMI

iPhone 13 Pro'nun, Apple'ın ekranın güç kullanımını düşürmesini sağlayacak yeni bir LTPO ekran teknolojisi kullanması muhtemel. Apple bu teknolojiyi Apple Watch'ta zaten kullanıyor ve şimdi ProMotion ekranını etkinleştirmek için iPhone 13 Pro'ya gelmesi bekleniyor. Bu, iPad Pro'ya benzer şekilde 120 Hz'ye kadar yenileme hızlarını mümkün kılacaktır.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler