27/9/2023

iPhone 15 Pro'larda ısınma problemi!

İnsanlar, iPhone 15 Pro'larının çok fazla ısındığını bildiriyorlar.Taşınmaz derecede sıcak.

Eğer yeni ve şık bir iPhone 15 Pro satın aldıysanız, 4K videolar çekmek gibi yoğun aktivitelerde kullanırken dikkatli olmanız gerekebilir.

Çünkü online olarak gelen raporlar, yeni amiral gemisinin (diğer açılardan mükemmel gibi görünse de) fiziksel rahatsızlık noktasına kadar ısındığı yönünde. İnsanlar, 9to5Mac'in Ian Zelbo gibi kişileri de bunu bildirdiler, ki bu oldukça gerçek gibi görünüyor.

Ancak Twitter'daki müşteri tanıklıkları yeterli veri değil. Neyse ki, Android Authority ekibi, bir sıcaklık ölçüm cihazıyla ayrıntılı testler yaparak bu durumun bir illüzyon olmadığını tespit etti. iPhone 15 Pro'nun diğer amiral gemisi telefonlar olan Samsung Galaxy S23 Ultra ve Google Pixel 7 Pro gibi telefonlardan daha fazla ısındığını buldular.

Daha spesifik olmak gerekirse, iPhone 15 Pro, web tarama ve YouTube videoları izleme gibi temel işler yaparken nispeten normal bir sıcaklık korur. Android Authority'nin verilerine göre, GPU stres testi yapmak, iPhone 15 Pro'nun dış sıcaklığını 47.4 derece Celsius olarak gösterir ki bu diğer iki telefondan 3-6 derece daha sıcaktır. 4K/60FPS videoları 10 dakika kaydetmek ise iPhone 15 Pro'nun sıcaklığını 43.7 derece Celsius'a çıkarırken, diğer iki telefon aynı şeyi yaparken 40 derece Celsius'u geçmiyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler