27/10/2021

iPhone'dan Android'e WhatsApp sohbet transferi nasıl yapılır?

Google, mesajlarınızı iPhone'lardan Android'e taşımak için WhatsApp'ın sohbet geçmişi taşıma özelliğinin Android 12 ile piyasaya sürülen yeni akıllı telefonlarda kullanıma sunulacağını duyurdu.

Bu özellik Samsung telefonları için zaten mevcuttu ancak mesajlaşma geçmişinizden vazgeçmek zorunda kalmayacağınız için iOS'tan Android'e geçiş deneyimini kolaylaştıracak.

Hem iPhone'unuzda hem de Android telefonunuzda WhatsApp'ı güncel tuttuğunuz ve kullanışlı bir USB-C - Lightning kablosuna sahip olduğunuz sürece işlem nispeten basit. Google, Android telefonunuzu kurarken, iPhone'unuzla aktarım işlemini başlatmanıza izin verecek bir QR kodu taramanızın isteneceğini söylüyor.

İşlemi başlatmak için tek gereken kablolu bağlantı ve QR kod taraması.

Aktarımla ilgili birkaç uyarıyı okumak için nasıl yapılır bölümüne bakın. Google, mesajlarınız taşınırken iPhone'unuzun WhatsApp mesajı almayacağını, bu nedenle geçişte hiçbir şey kaybetmemeniz gerektiğini söylüyor.

Google'ın, özelliğin "Android 12 ile piyasaya sürülen yeni akıllı telefonlara" geleceğini söyleyen ifadesi göz önüne alındığında, Android 12 güncellemesi alan mevcut telefonların bunu kullanıp kullanamayacağı biraz belirsiz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler