7/5/2020

Maskeniz Takılı Olsa Da Face ID ile iPhone'unuzun Kilidini Açabilirsiniz!

Maskeniz takılı iken, nasıl iPhone'unuzun kilidini Face ID ile açabilirsiniz? Detaylar için tıklayın...

Aralık ayında Çin'in Wuhan şehrinde ortaya çıkan COVID-19 pandemisi, Mart ayı başında ülkemizi de etkilemeye başladı. Bu virüsten korunmanın en etkili yollarından bir tanesi de maskelerin kullanılması. Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin Koca dün itibarı ile ülkemizin "Kontrollü Sosyal Hayat" dönemine geçtiğini açıkladı. Bu dönemde, her bir vatandaşımızın sokağa çıkarken maske takmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı. Görülen o ki daha birkaç ay maskeler günlük hayatın vazgeçilmez aksesuarlarından birisi olacak.

Diğer taraftan ise maskeler iPhone'un en önemli özelliklerinden birisi olan Face ID'yi de kullanılamaz hale getirdi. Maske takılı iken, Face ID ile iPhone kilidini açmak imkansız hale geldi. Bu durumdan en çok şikayetçi olan kesim ise ne yazıkki sağlık çalışanlarımız oldu.

Tencent's Xuanwu Lab araştırmacıları yaptığı çalışmalar sonucunda, Face ID'ye maskeli/maskesiz yüz taramasını aktif hale getirebildiler. Dolayısı ile maske taksanız da, takmasanız da Face ID ile iPhone'unuzun kilidini artık açabilmeniz mümkün. İşte bu yöntemin detayları...

Maskeli Yüzünüzü Face ID'ye tanıtmak için;

  1. iPhone'unuzdan "Ayarlar" seçin
  2. "Face ID ve Parola" seçin
  3. "Face ID'yi Sıfırla" seçin
  4. "Face ID'yi Ayarla" seçin
  5. "Başlat" seçin
  6. Maskenizi yarıya katlayın, ve yüzünüzün yarısını kapatacak şekilde yüzünüze yerleştirin, ve yüzünüzü her yöne hareket ettirerek, yüzünüzü taratın. Eğer iPhone'unuz "Yüz Engellenmiş" uyarısı verirse, maskenizi hafifçe oynatın(özellikle göz bölümlerinizin açık olmasına dikkat edin).
  7. Yüz taramasını hiç maskenizi oynatmadan bir kez daha tamamlayın. İşlem başarı ile tamamlandıktan sonra iPhone Face ID ve Parola ana sayfasına dönecektir.
  8. Maskenizi yüzünüzün diğer yarısını kaplayacak şekilde yerleştirin, ve "Farklı bir Görünüş Ayarla" seçin
  9. "Başlat" seçin
  10. Başınızı her yöne hareket ettirerek yüzünüzü taratın
  11. Yüz taramasını hiç maskenizi oynatmadan bir kez daha tamamlayın.
  12. Maskenizi yüzünüze tam olarak takın ve Face ID ile iPhone'un kilidini açıp açamadığınızı test edin.

Biz ilk denememizde ne yazıkki başarılı olamadık. Fakat üşenmedik, tüm adımları baştan tekrar denedik ve üçüncü deneme sonucunda maskemiz takılı olsa da olmasa da iPhone'unumuzun kilidini Face ID ile açabilmeyi başardık. Dolayısı ile ilk denemenizde başarılı olamayabilirsiniz, hiç üşenmeden başarılı oluncaya kadar tüm adımları baştan tekrar uygulayın.

Face ID'ye maskeli yüzünüzü tanıtabildiniz mi? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler