8/9/2022

İşte Apple iPhone 14 Etkinliğinden En Önemli Duyurular

Apple, iPhone 14 serisini, uzun süredir konuşulan Apple Watch Ultra dahil üç yeni Apple Saatini ve yeni nesil AirPods Pro kulaklıklarını tanıttığı Far Out etkinliğini düzenledi. Şovu kendiniz izleme şansınız olmadıysa, burada açıklanan tüm büyük haberleri yakalayabilirsiniz.‍

IPHONE 14, DAHA BÜYÜK BOYUTLA BİR “PLUS” MODEL İLE GELİYOR

iPhone 14, her ikisi de A15 serisi çip ve bir çentik ile donatıldığından, iPhone 13 üzerinde çok fazla kayda değer yükseltme ile gelmiyor. Ancak Apple, daha büyük 6,7 inç ekran ve geliştirilmiş pil ömrü ile gelen yeni bir Plus modelini tanıttı.

Her iki cihaz da yükseltilmiş 12 megapiksel ana kamera sensörünün yanı sıra otomatik odaklamalı 12 megapiksel TrueDepth özçekim kamerası ile birlikte geliyor.

iPhone 14 799 dolardan, iPhone 14 Plus ise 899 dolardan başlıyor. 9 Eylül'de ön sipariş verebilirsiniz; iPhone 14 16 Eylül'de, Plus ise 7 Ekim'de satışa sunulacak.

IPHONE 14 PRO, “DİNAMİK ADA” İLE ÇİNTİKSİZ BİR TASARIMA SAHİP

iPhone 14 Pro ve Pro Max, kamerayı ve ekran altı Face ID sistemini barındıran hap şeklindeki bir kesim için çentiği değiştiren bir tasarım da dahil olmak üzere birkaç büyük yükseltme ile birlikte geliyor. Bildirimler dışarı çıkıp bu alanda hareket edeceğinden Apple buna “Dinamik Ada” diyor.

E-SIM

Apple, ABD'de satılan iPhone 14 modellerinde fiziksel SIM tepsilerini içermediğini duyurdu. iPhone 14, bunun yerine dijital SIM kart olarak da bilinen bir eSIM kullanacak.

IPHONE 14 ÜZERİNDEN ACİL DURUM MESAJLARI GÖNDEREBİLİR

Apple, ABD ve Kanada'daki acil durumlar için yeni iPhone 14 ve 14 Pro'ya uydu bağlantısı ekliyor. Yardıma ihtiyacınız varsa ve hizmetiniz yoksa Apple, gökyüzü açık olduğu sürece yakındaki bir acil servise SOS mesajı göndermek için telefonunuzu en yakın uyduya doğrultabilmeniz gerektiğini söylüyor. Özellik iki yıl boyunca yeni telefonlarda ücretsiz olarak eklenecek.

APPLE WATCH SE GERİ DÖNDÜ

Apple, yeni nesil Apple Watch SE'yi tanıttı. 2020 modelinden yüzde 20 daha hızlı hale getiren yükseltilmiş bir S8 yongası ile birlikte geliyor ve ayrıca çarpışma algılama dahil olmak üzere Watch Series 8 ile aynı yeteneklerden bazılarına sahip. 16 Eylül'de kullanıma sunulmadan önce bugün GPS ile 249 $ veya hücresel ile 299 $ için ön sipariş verebilirsiniz.

APPLE, AŞIRI SPORLAR İÇİN YENİ APPLE WATCH ULTRA'YI TANITTI

Apple'ın yepyeni Watch Ultra'sı, ekstrem spor sporcuları için daha sağlam bir tasarım sunuyor. Sporlar arasında geçiş yapmak için yeni bir özelleştirilebilir eylem düğmesiyle birlikte aşınmaya ve yıpranmaya karşı korumak için tasarlanmış daha büyük 49 mm titanyum kasaya sahip. Yeni Oceanic Plus Uygulaması, Ultra kullanıcılarına su altı dalışlarını takip etme olanağı da veriyor.

SAAT SERİSİ 8 YENİ SICAKLIK SENSÖRLERİYLE GELİYOR

Apple'ın yeni nesil Apple Watch Series 8'i, doğurganlık takibine yardımcı olmak için tasarlanmış, biri arkada diğeri ekranın altında olmak üzere iki yeni sıcaklık sensörüne sahip. Saat, her beş saniyede bir sıcaklığınızı kontrol ediyor ve Apple, 0,1 santigrat derece kadar küçük sıcaklık değişikliklerini algılayabildiğini söylüyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler