18/5/2020

Kullanıcı Şikayetleri: iPad Pro Magic Klavye Fazla Batarya Tüketiyor!

Bazı iPad Pro kullanıcıları, Apple'ın yeni Magic klavyesinin çok pil tükettiğini ileri sürüyor...

Yeni iPad Magic Klavye, çoklu dokunmatik özelliğine sahip trackpad'i, arkadan aydınlatmalı klavyesi ve akıllıca dizayn edilmiş manyetik standı ile tüm eleştirmen ve kullanıcılar tarafından hep övgü ile bahsedildi.

Fakat Magic Klavye kullanan bazı kullanıcılar, Magic Klavye'nin klavye arka aydınlatması açık iken ciddi anlamda iPad bataryasını tükettiğini vurguluyor. Hatta bazı kullanıcılar iPad'lerini kullanmadıkları halde pil tüketiminin devam ettiğini iddia ediyor.

Bilindiği üzere, Magic Klavye akıllı konnektör vasıtası ile iPad'in bataryasını kullanıyor, yani ayrı bir bataryası bulunmuyor. Apple ne yazıkki bu güne kadar Magic Klavye'nin ne kadar güç tükettiğine dair resmi bir bilgi de yayımlamadı. Bu nedenle Magic Klavye'nin güç tüketimi ve davranışı ile ilgili çok bilgimiz bulunmuyor. Fakat trackpad'i ve arka aydınlatması olan bir klavyenin bu kadar güç tüketmesinin normal olmadığını da söyleyelim.

Kullanıcı bloglarından birisinde, Magic Klavye ile iki saat yazı yazan bir kullanıcı, iPad bataryasının %25'inin azaldığını iddia ediyor. Kullanıcı Magic Klavye'yi bu nedenle Apple mağazasına götürdüğünü ve garantiden değiştirdikten sonra, yeni Magic Klavye'nin aynı kullanım sonucunda %14 daha az pil tükettiğini iddia ediyor.

Eğer bir Magic Klavye sahibi iseniz, ve klavyenizin ciddi batarya tükettiğini düşünüyorsanız, Magic Klavye'nizi Apple Mağazasına götürüp bir göstermenizi öneririz; Tabii ki Apple mağazaları açıldıktan sonra(COVID-19 pandemisi nedeni ile Apple mağazaları kapalı).

Biz açıkçası bu sorunun donanımsal olmadığını, Magic Keyboard ile ilgili muhtemel bir yazılımsal sıkıntı olmasının daha büyük bir olasılık olduğunu düşünüyoruz.

Magic Klavye sahibi iseniz, aynı sorun ile karşılaştınız mı? Yorumlar bölümünde paylaşmanızı rica ediyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler