11/3/2022

Mac mini, M2 ve M2 Pro çip ile geliyor!

Söylentiler yeniden tasarlanmış yeni bir Mac mini'nin yakında çıkacağına işaret ederken,Apple'ın bunun için iki yeni sürüm geliştirdiğini öğrenildi: biri M2, diğeri M2 Pro çipli.

Apple bu hafta, biraz Mac mini'yi temel alan ancak çok daha güçlü donanıma sahip Mac Studio'yu tanıttı - ancak bu, Mac mini'nin sonu olduğu anlamına gelmez. Söylentiler yeniden tasarlanmış yeni bir Mac mini'nin yakında çıkacağına işaret ederken,Apple'ın bunun için iki yeni sürüm geliştirdiğini öğrenildi: biri M2, diğeri M2 Pro çipli.

M2 Mac mini
Kod adı J473 olan yeni Mac mini, Apple'ın Mac'ler ve iPad'ler için yeni nesil giriş seviyesi çipi olan M2 çipinden güç alacak. M2, 2020'de M1'in piyasaya sürülmesinden bu yana Apple'ın "M" yonga ailesine yapılan ilk büyük yükseltmeyi temsil edecek.

Dahili olarak "Staten" olarak bilinen M2, mevcut A15 yongasını temel alırken, M1 ise A14 Bionic'i temel alıyor. Tıpkı M1 gibi, M2 de sekiz çekirdekli bir CPU'ya (dört performans çekirdeği ve dört verimlilik çekirdeği) sahip olacak, ancak bu sefer daha güçlü 10 çekirdekli bir GPU'ya sahip olacak.

M2 Mac mini geliştirmesi tamamlanmak üzere ve çıkış tarihinin bu yıl içinde açıklanması bekleniyor.

M2 Pro Mac mini
Apple, M1 Pro ve M1 Max yongaları ile mevcut Mac mini'nin üst düzey sürümlerini piyasaya sürmeyi planlıyordu, ancak muhtemelen Mac Studio'ya yer açmak için rafa kaldırılmıştı.

Bu sefer Apple, M2 Pro çipini içeren başka bir yeni Mac mini (kod adı J474) üzerinde de çalışıyor - sekiz performans çekirdeği ve dört verimlilik çekirdeği içeren bir varyant, mevcut 10 çekirdekli CPU'ya karşı toplam 12 çekirdekli CPU M1 Pro.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler