24/10/2023

Mercedes-Benz GenH2 kamyonu, sıvı hidrojen demosunda 1.000 kilometreye ulaştı

Sızdırmaz depolar ve kontrollü kilometre performansıyla rekor sürüş, TÜV Rheinland'ın bir denetim belgesiyle bağımsız olarak doğrulandı.


Şirket, Mercedes-Benz GenH2 Kamyonun kamuya açık yol onaylı prototipinin, Kamyonun Hidrojen Rekor Koşusunu tamamladığını ve tek dolum sıvı hidrojenle 1.047 km (yaklaşık 650 mil) mesafe kat ettiğini duyurdu.

Hücre merkezli yakıt hücresi sistemiyle güçlendirilen ve sıvı hidrojen yakıt deposu sistemiyle donatılan Daimler, çalışmanın 25 Eylül'de Mercedes-Benz Truck'ın Woerth am Rhein'deki Müşteri Merkezi'nde başladığını ve 26 Eylül'de Berlin'de tamamlandığını kaydetti. Basın bültenine göre kamyon, sürüşü tam yüklü olarak ve gerçek yaşam koşullarında 40 tonluk brüt toplam araç ağırlığıyla, tüm sürüş boyunca herhangi bir CO2 emisyonu olmadan tamamladı. Sızdırmaz depolar ve kontrollü kilometre performansıyla rekor sürüş, TÜV Rheinland'ın bir denetim belgesiyle bağımsız olarak doğrulandı.

Basın açıklamasına göre Mercedes-Benz GenH2 Kamyon, sürüş öncesinde şirketin Woerth'teki geliştirme ve test merkezinde Daimler Truck'ın dolum istasyonunda sıvı hidrojenle dolduruldu. Daimler, yakıt ikmali işlemi sırasında eksi 253 santigrat derecede kriyojenik sıvı hidrojenin kamyon şasisinin her iki yanına monte edilen 40 kg'lık iki tanka doldurulduğunu belirtti. Ayrıca şirket, araç depolarının özellikle iyi yalıtımı sayesinde hidrojenin aktif soğutma olmadan yeterince uzun süre sıcaklıkta tutulabileceğini belirtiyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler