25/4/2020

Facebook'un Video Görüşme Platformlarına Alternatifi : "Messenger Rooms"

Facebook Zoom, Group FaceTime, Skype gibi videolu görüşme ve konuşma platformları ile rekabet edecek Messenger Rooms'u piyasaya sürdü.

COVID-19 Pandemisi, insanların sosyalleşmelerini ve iş yapma şekillerini ciddi anlamda değiştirdi. Sosyal mesafe nedeni ile herkes, mecburen videokonferans ve video görüşme platformlarını kullanır hale geldi.

Bireysel kullanıcılar video görüşmeleri için, en çok Zoom, Group FaceTime ve Skype gibi çözümleri tercih ediyor. Korona virüs pandemisi nedeni ile, kullanıcı sayısını en çok arttıran ve popüler hale gelen video görüşme platformu Zoom oldu. Dün itibarı ile Facebook da bu pazarda söz sahibi olmak ve popüler diğer platformlar ile rekabet etmek için, Messenger Rooms uygulamasını tanıttı.

Şu an için, Messenger Rooms'un yetenekleri, rekabet içerisinde olduğu çözümlere karşı limitli olsa da, Facebook'un kısa zamanda arayı kapatacağını düşünüyoruz. Ayrıca Rooms video görüşme çözümü, Facebook'un sahip olduğu Instagram ve WhatsApp'da da kullanılabilecek.

Facebook'un yaptığı açıklamaya göre, Messenger Rooms şu an için, 8 kişinin aynı anda video görüşme yapmasına izin verirken, bu sayının birkaç hafta içerisinde 50'ye kadar yükseltileceğini belirtiyor.

Messenger Rooms ile ilgili, bizi hayal kırıklığına uğratan iki detayı da sizinle paylaşalım. Rooms ile yapacağınız görüşmelerin  WhatsApp yada Group FaceTime'da olduğu gibi şifrelenmediğini, dolayısı ile güvenlik olarak şu an için zayıf olduğunu söyleyelim. İkinci hayal kırıklığımız ise Messenger Rooms çözümünün şu an için, sadece kısıtlı birkaç ülkede kullanılabiliyor olması. Fakat Facebook, olabilecek en kısa zamanda Rooms'u diğer ülkelerde de kullanıma açacağını iddia ediyor.

Bakalım Facebook, popüler diğer video görüşme çözümleri ile rekabet edebilecek mi? Siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler