2/6/2023

Meta, Quest 3 VR kulaklığını duyurdu 499,99$

Meta'nın bir sonraki büyük kulaklığı nihayet ortaya çıktı ve Meta, 27 Eylül'deki Connect etkinliğinde daha fazlasını paylaşmayı planlıyor.

Meta, Quest 3 VR başlığını Mark Zuckerberg'in Instagram hesabından yaptığı bir gönderiyle resmen duyurdu.

Kulaklıklı mikrofon seti bu sonbaharda 499,99 ABD Doları karşılığında sunulan 128 GB'lık bir sürüm ve ayrıca belirtilmemiş bir fiyata "daha fazla alan isteyenler için ek bir depolama seçeneği" ile geliyor. Selefi Quest 2 ile karşılaştırıldığında, Quest 3'ün tasarımı "yüzde 40 daha ince optik profil" (köpüklü yüz arabirimini hesaba katmadan) ile daha hafif ve daha rahattır ve içindeki yeni bir Snapdragon yongası iki kat daha fazla grafik performansına sahiptir.

Aynı zamanda Quest 2'nin oyunlarıyla da uyumludur; bu, eski kulaklık ortalıkta dolaşıp çok tanıdık bir düşük fiyata satıldığı için iyidir. Meta, 4 Haziran'dan itibaren Quest 2'nin 128GB versiyonu için fiyatının 100$ düşerek 299.99$'a düşeceğini, 256GB sürümünün ise 429.99$'dan 349.99$'a 80$ düşeceğini söyledi. Bu, temel modelde geçen yılki fiyat artışını geri alır ve ek depolamaya sahip sürümü eskisinden daha ucuz hale getirir.

Ek olarak, Quest 2 ve Meta'nın daha pahalı Quest Pro'su için gelecek bir yazılım güncellemesi, CPU ve GPU performanslarını artıracak ve Dinamik Çözünürlük Ölçeklendirmeyi etkinleştirecektir.

Bu, Apple'ın uzun süredir konuşulan karma gerçeklik kulaklığını duyurmasının beklenmesinden sadece birkaç gün önce ve Meta'nın VR platformunda bugün 13:00 ET'de başlayan oyunlar için bir vitrinden saatler önce geliyor. Meta, orada gösterilecek bir AAA macera başlığı olacağını söyledi ve 27 Eylül'de yapılması planlanan yıllık Meta Connect etkinliği sırasında ek ayrıntıların geleceğine söz verdi.

Video, cihazın önündeki üç yeni sensör alanını ve onu önceki sürümlerden ayırt etmek için en iyisini yapan kafa bandını net bir şekilde gösteriyor. Gurman, hap şeklindeki bölgelerin, ikisi tam renkli ve ikisi standart olmak üzere sol ve sağ taraflar arasında eşit olarak bölünmüş dört kamerayı ve ortada kulaklığın AR performansını artırabilecek tek bir derinlik sensörünü tuttuğunu açıkladı.

Hemen sizde kayıt olabilirsiniz

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler