6/8/2022

Meta, Super adlı Twitch benzeri bir platformu gizlice test ediyor

Meta'nın gözü bu seferde Twitch'te. TikTok, Meta'nın kopyalamak istediği tek platform değil.

Facebook ve Instagram'ın sahibi olan Meta, Business Insider'ın bir raporuna göre, Super adlı Twitch'ten ilham alan bir canlı yayın platformunu sessizce test ediyor.

Meta'nın platformu test etmek için temasa geçtiği Influencer'lar, outlet'e şirketin hizmeti yaratıcılara satmak için kullandığı ayrıntıları ve tam bir sunum destesi sağladı. Business Insider'a yapılan açıklamada, bir Meta sözcüsü, Super'in tamamen ayrı bir ürün olduğunu ve Facebook veya Instagram gibi diğer platformlarının bir parçası olmadığını söyledi.

Super'in web sitesi herkese açıktır ve http://super.events adresinden ziyaret edilebilir. Web sitesinin altbilgisi, hizmetin "Meta'dan NPE Ekibi tarafından" olduğunu belirtir. NPE, Meta'nın yeni uygulamalar başlatmak için çalışan geliştirici ekibi olan Yeni Ürün Denemesi anlamına gelir. Bu altbilgi dışında, Super'in web sitesinde Meta'dan başka bir söz görünmüyor.

Bu, Super'in ilk bildirilişi değil. Ancak ürün, 2020'deki bir Bloomberg raporunda açıklanandan çok farklı. O zamanlar Super, ünlüler ve hayranları arasında Facetime benzeri çağrılara izin verecek "Cameo'dan ilham alan bir araç" olarak tanıtılıyordu. İçerik oluşturucularla özçekim yapma yeteneği gibi bazı özellikler taşınmış gibi görünüyor. Bununla birlikte, platform, Twitch'e daha çok canlı yayın yapan bir rakip olmak için dönmüş görünüyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler