24/3/2021

Microsoft, Discord'u almak istiyor

Microsoft'un oyun odaklı sohbet yazılımı Discord'u 10 milyar doların üzerinde satın alma görüşmelerinde bulunduğu iddia ediliyor.

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, ufukta yakın bir anlaşma olmadığı için bu tartışmalar erken gibi görünüyor. Dahası, bir kaynak, bu görüşmelere rağmen Discord'un kendisini satmaktansa halka açılma olasılığının daha yüksek olabileceğini söyledi.

Microsoft potansiyel taliplerden biri olsa da Discord, Epic Games ve Amazon ile de görüşmelerde bulunuyor.

Discord'un, potansiyel bir satışa olan ilgiyi ölçmek için Microsoft'a ulaşan kişi olduğu ve Xbox başkanı Phil Spencer'ın bu sohbetlerin bir parçası olduğu söylendi. Tamamen spekülasyon olsa da, Xbox platformunda iletişimin geleceği için Discord gibi bir hizmete sahip olmanın ne kadar faydalı olabileceğini düşünmek önemlidir.

Bu satın alma, gerçekleşirse, Microsoft'un oyun oynamayı herkes için kolay ve erişilebilir hale getirme planlarını destekleyecektir. Stratejisi, özellikle Xbox Game Pass aracılığıyla oyunlarını konsollarda, PC'de ve mobil cihazlarda sunmaya odaklanmış ve Discord entegrasyonuna sahip olmak, tüm bu platformlar arasında iletişimi çok daha sorunsuz bir süreç haline getirebilir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler