20/5/2020

Microsoft, Edge Tarayıcısının Yeni Sürümünü Yayınlandı

Chromium platformu üzerine kurulan Edge tarayıcı, Build 2020 günellemesi ile hayatınızı kolaylaştıracak birçok yeni özelliğe kavuşuyor.

Microsoft Chromium platformu üzerinde geliştirdiği yeni Edge tarayıcısını Ocak ayında piyasaya sürdü. Edge tarayıcısı kısa bir süre içerisinde, en popüler ikinci tarayıcı konumuna geldi. Microsoft yeni yayımladığı Build 2020 sürümü ile de iddiasını sürdüreceğe benziyor.

Microsoft bloğundan yapılan açıklamaya göre yeni Edge tarayıcısı, eklenti senkronizasyonu, kenar çubuğu arama v.b. gibi birçok yeni özelliğe kavuştu. Gelin hep beraber yeniliklerin üzerinden geçelim;

Eklentiler Senkronizasyonu

Edge tarayıcısını birden fazla cihazda kullanıyorsanız, Edge tarayıcısının yeni özelliği sizi çok sevindirecek. Edge tarayıcısını kullandığınız tüm cihazlardan aynı kullanıcı hesabı ile giriş yaparsanız, Edge tarayıcınızdaki tüm eklentiler otomatik olarak senkronize olacak.

Profil Değiştirme

Eğer iş hayatınız ile özel hayatınızı ayırmak istiyorsanız, bu sefer sevinme sırası sizlerde. Yeni Edge tarayıcısı ile belli internet adreslerine belirli profilleri atamanız artık mümkün. Dolayısı ile, iş ile ilgili bir siteye gidiyorsanız, Edge tarayıcınız otomatik olarak iş profiliniz üzerinden işlem yapacak. Müthiş değil mi?

Edge Kolleksiyonları Güncellemesi

Bu yenilik muhtemelen birçok kullanıcıyı sevindirecektir. Edge Kolleksiyonları artık Pinterest ile entegre çalışıyor. Dolayısı ile yeni Edge tarayıcısı, daha önce Edge kolleksiyonlarında topladıklarınıza zenginlik kazandıracak, ilham almanızı ve daha üretken olmanızı sağlayacak ve en önemlisi size zaman kazandıracak.

Kenar Çubuğu Arama Özelliği

Edge kenar çubuğu yeni güncelleme ile artık daha yetenekli! Yeni Edge tarayıcısında merak ettiğiniz veya ne anlama geldiğini öğrenmek istediğiniz bir kelime veya metni seçmeniz ve sağ fare tuşuna basarak "kenar çubuğunda ara" sekmesini tıklamanız yeterli. Kenar çubuğu seçtiğiniz kelime ile ilgili aramayı yapacak ve sonuçları önünüze getirecek!

Sizi en çok heyecanlandıran özellik hangisi oldu? Yorumlarınız bekliyoruz!

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler