1/5/2020

Güncelleme: iPad Word/PowerPoint Çoklu Pencere Desteği Yayınlandı!

Microsoft Office uygulamaları için birçok kullanıcı tarafından beklenen çoklu pencere desteği çok yakında!

Güncelleme: Microsoft'un dün yayınladığı güncelleme ile çoklu pencere desteği iPad'lere geldi. AppStore'dan Microsoft Office'i güncellemenizi şiddetle öneririz.

iPadOS 13 işletim sistemi ile gelen en önemli özelliklerden bir tanesi, aynı uygulamaya ait çoklu pencere açılabilmesi idi. Bu geçen zaman içerisinde bu özellikten faydalanmak için birçok uygulama geliştirici uygulamalarını güncellemişti. Microsoft ise Office uygulamaları için, neden çoklu pencere özelliğini iPadOS için yayınlanlamıyor diye eleştiriliyordu.

Microsoft kullanıcılarından gelen eleştirileri dinlemişe benziyor. Microsoft, iPadOS için Word ve Powerpoint çoklu pencere desteği üzerinde çalıştığını açıkladı. Beta versiyonunu test eden Microsoft, üç farklı şekilde çoklu pencere özelliğinin aktive edilebileceğini kullanıcıları ile paylaştı;

  1. "En Son", "Yeni" veya "Paylaşılan" bölümünden istediğiniz bir dosyaya dokun, tut ve sürükle hareketi ile iPad'in köşesine doğru sürükleyerek;
  2. Word veya Powerpoint açık iken, ekranın alt tarafından yukarı doğru parmağınızı kaydırarak, Dock'u açın. Aynı uygulamanın ikonunu tut ve sürükle hareketi ile, iPad ekranının sağ yada soluna doğru ikonu kaydırın. Sonrasında da istediğiniz dökümanınızı açın.
  3. "En son", "Yeni", veya "Paylaşılan" bölümünden, istediğiniz dökümanın yanındaki "..." tıklayın, ve "Yeni Bir Pencerede Aç"'ı seçin.

Şu anlık için Microsoft, çoklu pencere desteğinin ne zaman kullanıcılar ile paylaşılacağından bahsetmiyor, fakat biz kısa bir zaman sonra, bu özelliğin hazır olduğunu düşünüyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler