14/7/2022

Microsoft, Netflix'in 'küresel reklam teknolojisi ve satış ortağı' oldu

Netflix, reklam destekli yeni katmanı için Microsoft ile ortaklık kuruyor

Şirket Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Netflix'in yaklaşmakta olan reklam destekli akış katmanı için Microsoft ile ortaklık kurduğunu duyurdu. Akış hizmeti, Microsoft'un daha ucuz seçeneği sunarak "küresel reklam teknolojisi ve satış ortağı" olacağını söylüyor.

Netflix COO'su Greg Peters gönderide "Daha çok erken ve üzerinde çalışmamız gereken çok şey var" diye yazıyor. "Ancak uzun vadeli hedefimiz belli. Tüketiciler için daha fazla seçenek ve reklamverenler için birinci sınıf, doğrusaldan daha iyi bir TV markası deneyimi. Bu yeni hizmeti hayata geçirirken Microsoft ile çalışmaktan heyecan duyuyoruz."

Microsoft'un blogunda yer alan bir gönderide şirket, pazarlamacıların Netflix ekosistemine reklam getirmek için Microsoft ile birlikte çalışacağını söyledi. Microsoft'un web deneyimleri başkanı Mikhail Parakhin, "Bugünkü duyuru, Microsoft'un müşteri bilgilerini korumaya dayalı gizlilik yaklaşımını da destekliyor" diyor. Microsoft'un Netflix dışında, oynaması ücretsiz Xbox oyunlarına da reklam getirmeyi düşündüğü bildiriliyor.

Netflix ilk olarak Mayıs ayında daha ucuz, reklam destekli bir katmana işaret etti ve daha sonra geçen ay olasılığı doğruladı. Netflix, katmanın kullanıma sunulması için resmi bir tarih açıklamamasına rağmen, 2022'nin sonuna kadar müşterilere sunulacağı söyleniyor. son çeyrekte dünya genelinde 222 milyona ulaştı. Şirket ayrıca abonelerdeki ve gelirdeki düşüşü azaltmaya yardımcı olmak için canlı yayın ve şifre paylaşımını kısıtlamanın yollarını araştırıyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler