15/1/2022

Microsoft Teams'den Walkie Talkie özelliği

Microsoft Teams'in Walkie Talkie özelliği artık yaygın olarak kullanılabilir, artık Android'e ek olarak, Zebra cihazlarda ve iOS'ta çalışıyor

Microsoft, Microsoft Teams'in Telsiz özelliğini tüm kullanıcılarının kullanımına sundu Walkie Talkie, Microsoft Teams kullanıcılarının akıllı telefonlarını veya tabletlerini hücresel veri veya Wi-Fi üzerinden çalışan bir telsize dönüştürmesine olanak tanıyor. İlk olarak iki yıl önce duyurulmuştu ve o zamandan beri çoğunlukla önizlemede mevcuttu. Bu özellik, Eylül 2020'de Android'de yaygın olarak kullanıma sunuldu, ancak şimdi Microsoft, Zebra mobil cihazlarının yanı sıra iPhone'lar ve iPad'ler için de kullanılabiliyor.

Microsoft bunu öncelikle ön saflardaki çalışanlara, müşteriyle yüz yüze olan ve şirketler içinde günlük operasyonlar yürüten çalışanlara verdi. Yazılım üreticisinin Zebra Technologies ile işbirliği, hızlı ve güvenli iletişim için özel bir bas konuş düğmesiyle çalışmasını sağlıyor. Bu cihazlar, devam eden pandemi sırasında dünyayı yönlendirmeye yardımcı olan çalışanlar olan cephe çalışanları tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

İletişim uygulamalarında telsiz özellikleri hala nadir. WhatsApp, gönderilebilecek ve alınabilecek ses parçalarını kaydetmenize olanak tanır ve Slack, insanların çağrılara kolayca girip çıkmalarını sağlamak için geçen yıl Discord benzeri Huddles özelliğini başlattı. Apple, FaceTime Sesli arama üzerinden bas konuş özelliğini kullanarak 2018'de Apple Watch'ta kendi telsiz özelliğini başlattı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler