17/11/2022

Microsoft Teams'e yeni özellik; iş arkadaşlarınızla oyun oynayın

Microsoft, Teams'e Games for Work adlı yeni bir uygulama ekledi ve bu uygulama, kullanıcıların birlikte bazı gündelik çok oyunculu oyunlara dalmasına olanak tanıyacak. 250 kadar kişi birbiriyle Microsoft Solitaire, Microsoft Mayın Tarlası, Microsoft IceBreakers ve Microsoft Wordament oynayabilir.

Solitaire ve Mayın Tarlası, elbette klasik Windows oyunlarıdır. Solitaire'de oyuncular ilk bitirmek için bir yarışta kafa kafaya gidecekler. Mayın Tarlası'nda, tahtayı temizlemek için bir araya gelecekler ve her kişinin bir mayına tıklaması durumunda birkaç canı olacak.

Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Wordament bir kelime oyunudur. İş arkadaşlarınızla karşılaştırıldığında ne durumda olduğunuzu görebileceğiniz bir lider tablosu var. IceBreakers, kutunun üzerinde yazanı yapar; belirli konularla ilgili soruları yanıtlar ve belki de iş arkadaşlarınız hakkında biraz daha bilgi edinirsiniz.

Teams ekibi, Games for Work üzerinde bir Xbox Game Studios bölümü olan Microsoft Casual Games ile çalıştı. Microsoft'a göre fikir, iş arkadaşlarının sanal bir ofis ortamında "duraklamalarına ve yeniden enerji kazanmalarına" yardımcı olmaktır. 45 dakika birlikte oyun oynayan takımların, diğer takım oluşturma aktivitelerini tercih eden takımlara göre yüzde 20 daha üretken olduğunu gösteren verilere atıfta bulunuyor. Şirket, "Araştırmalar, oyunun bilişsel faydaları desteklediğini, empatiyi geliştirmeye yardımcı olduğunu ve katılımı, ekip oluşturmayı ve öğrenmeyi teşvik ettiğini gösteriyor" diye ekledi.

Belki de Microsoft'un Xbox Cloud Gaming'i Teams'e dönüştürdüğü bir gün göreceğiz. Bu arada, Solitaire'de iş arkadaşlarınızla ilkel sanal mayın tarlalarını temizleyebilir ve onlarla savaşabilirsiniz. Google Meet kullanan şirketlerde çalışan insanlara gelince, kendilerini dışlanmış hissetmeleri için hiçbir neden yok: Uno Mobile gibi oyunları iş arkadaşlarınızla da oynayabilirsiniz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler