2/7/2020

Microsoft Yeni Windows 10 "Başlat" Menü ve Alt+Tab Tasarımlarını Duyurdu!

Microsoft'un işletim sistemi Windows 10, yavaş yavaş yepyeni arayüz tasarımına kavuşuyor.

Microsoft "Başlat" menüsü yepyeni bir tasarıma kavuşuyor. Mevcut "Başlat" menüsündeki canlı kareler, yerini saydam ve düz renklere bırakıyor. Yazılım devi ilk olarak bu yılın başında yenilenecek Windows 10 işletim sistemi tasarımını bir video ile paylaşmış, bizde bu videoyu sitemizde yer vermiştik.

Microsoft, yeni tasarıma sahip "Başlat" menüsünü, bugün itibarı ile Windows 10 test kullanıcıları ile paylaştı. Yeni "Başlat" menüsü, mevcut kare bloklarındaki renklerin azaltılması, saydamlaştırılması ve basitleştirilmesi ile sadeleştirilmiş ve kullanıcının uygulamaları bulması daha kolay hale getirilmiş.

Windows 10 test sürümü, yeni "Başlat" menüsünün yanı sıra, Alt+Tab tasarımında da bazı büyük değişiklikler içeriyor. Yeni Windows 10 test sürümünde, Microsoft Edge tarayıcısında açtığınız her bir sekme, artık Alt+Tab tuşlarına bastığınızda gösteriliyor. Bu değişiklik her ne kadar bazı kullanıcılar için garip karşılanacak olsa da, neyse ki Microsoft, klasik Alt+Tab görünüşüne dönmenize de izin veriyor.

Bu tasarım değişikliklerinin dışında Microsoft, bir de Windows 10 görev çubuğunda küçük değişiklikler yapmış. Yeni görev çubuğu, Xbox Live hesabını kullanırsanız farklı, Android telefonunuzu bağlarsanız farklı varsayılan simgeler ile geliyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler