20/7/2021

MiniLED ekranlı MacBook Pro Eylül-Kasım arasında gelecek

yeni MacBook Pro'nun üçüncü çeyrekte üretime girmesi bekleniyor, bu da Eylül ile Kasım ayları arasında bir duyurunun beklendiği anlamına geliyor.

Güvenilir Apple analisti Ming-Chi Kuo'nun birkaç hafta önce söylediklerini yineleyen Bloomberg'den Gurman'a göre, yeni MacBook Pro'nun üçüncü çeyrekte üretime girmesi bekleniyor, bu da Eylül ile Kasım ayları arasında bir duyurunun beklendiği anlamına geliyor.

Mark Gurman haber bülteninde "Bu yeni MacBook'ların daha önce piyasaya sürülmesi gerekiyordu, ancak yeni miniLED ekranın etrafındaki komplikasyonlar üretimi durdurdu" diyor.

Apple'ın Liquid Retina XDR adını verdiği miniLED ekran, yeni 12.9 inç M1 iPad Pro'da zaten mevcut. Bu panel, daha yüksek parlaklık ve daha derin siyahlar sağlayarak, yerel arka aydınlatma üzerinde çok daha fazla kontrol sağlayan 10.000 mini LED kullanıyor. Kombinasyon, daha az güç kullanmanın yanı sıra kontrast oranını da artırıyor.

Şirkete göre Liquid Retina XDR ekran, 1.000.000:1 kontrast oranıyla "gerçek yaşam" ayrıntısı sunuyor. Ayrıca 1000 nit tam ekran parlaklığına ve 1600 nit en yüksek parlaklığa sahip.

Yeni MacBook Pro'nun M1X çipi ve daha fazla yuvaya sahip olması beklense de Gurman, bugünkü bültende bundan bahsetmiyor. Bunun yerine, MacBook Pro ve MacBook Air arasında seçim yapma konusunda bir ipucu veriyor.

Uygulama geliştirme, Photoshop ve yoğun video düzenleme ile daha fazla hız ve RAM'e ihtiyaç duyanlar için MacBook Pro;
Web'de gezinme, e-posta ve hafif fotoğraf düzenleme için ise MacBook Air'i öneriyor.

Son zamanlarda Bloomberg, yeni MacBook Pro'nun 64 GB'a kadar RAM ile yapılandırılabileceğini yayınladı. Geçen hafta YouTuber Luke Miani, yeni Mac'lerin 32 GB RAM ile sınırlı olabileceğini bildirdi.

Bakalım önümüzdeki günler neler gösterecek. Bizi takip etmeye devam edin.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler