20/10/2021

Netflix, en popüler dizi ve filmlerin sıralama şekli değişti... İşte en çok izlenenler

Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, Netflix'in yayın hizmetindeki en popüler dizi ve filmlerini sıralamak için kullandığı halka açık ölçümleri değiştireceğini duyurdu ve ekledi: "Görüntülenen saat başarımızın biraz daha iyi bir göstergesidir"

Geçmişte şirket, hizmetteki ilk 28 gününde bir filmin veya TV şovunun en az ilk iki dakikasının tamamlanmasına göre başlıkları sıralardı. Ancak daha yakın zamanlarda şirket, bir filmin veya dizinin toplam izlendiği saat sayısına dayalı sıralamalar yayınladı - bu yılın ilerleyen saatlerinde ilerlemeye geçeceği bir metrik, şirket hissedarlara bir mektupta söyledi.

Şirket, “Görüntülenen saatlerle ölçülen katılımın, unvanlarımızın genel başarısının ve üye memnuniyetinin biraz daha iyi bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz” dedi.


Değişiklik, yalnızca temel genel sıralama sistemlerinden birini izleyici sayısından izlenen saatlere kaydırmakla kalmayacak, aynı zamanda teorik olarak sıralamalarını biraz daha kolay anlaşılır hale getirecektir. Şirket, film ve dizilerin tamamlanması gibi şeyleri dahili olarak takip etse de, 2 dakikalık ölçüm kafa karıştırıcıydı ve bir dizinin veya filmin gerçek başarısını yanlış yansıtma potansiyeline sahipti (örneğin, bir hesap sahibi yalnızca ilk iki dakikayı izleyip daha sonra kapatabiliyordu).

Ek olarak şirket, “Üyelerimizin ve endüstrinin yayın dünyasındaki başarıyı daha iyi ölçebilmesi için kazanç raporumuzun dışında daha düzenli olarak başlık ölçümlerini yayınlamaya başlayacağız” dedi.

Netflix'in CEO'su ve içerikten sorumlu baş sorumlusu Ted Sarandos, geçtiğimiz ay CodeCon'da hem 2 dakikalık metriğe hem de izlenen saat metriğine dayalı olarak Netflix'in en iyi oyunlarının sıralamalarını paylaştı ve yan yana yapılan bir karşılaştırma şunu gösterdi - örtüşme kesinlikle görünürken — farklı metrikler, başlık sıralamalarını fark edilir şekilde değiştirdi.

Kesin olan şu ki, Kore draması Squid Game, metriklerinin çoğuna göre platformda büyük bir başarı elde etti. Şirketin "gösteriyi başlatan kişilerin %89'unun en az 75 dakika (birden fazla bölüm) izlediğini ve izleyicilerin %66'sının veya 87 milyon kişinin diziyi bitirdiğini tahmin ettiğini bildirdi. ilk 23 gün."

Geçen hafta şirket, dizinin lansman sırasında şimdiye kadarki en büyük dizisi olduğunu duyurdu. Salı günü hissedarlarına yazdığı mektupta şirket, 2 dakikalık metriğe dayanarak dünya çapında 142 milyon hanenin "akıllara durgunluk veren" bir gösteriye katıldığını açıkladı.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler