11/4/2022

Netflix'den çift beğeni butonu

Netflix, kullanıcıların sadece neyi beğendiğinizi değil neyi sevdiğinizi öğrenmek için bir 'İki Başparmak Yukarı' düğmesi ekledi

Netflix bugün, iyileştirilmiş öneriler sunulabilmesi için abonelerin hizmete en sevdikleri içerik türleri hakkında daha iyi geri bildirim sağlamalarına olanak tanımak için tasarlanmış yeni bir özellik sunuyor. Artık Netflix kullanıcıları, bir TV şovunun veya filmin sayfasındaki mevcut Beğeni ve Beğeni Aşağı düğmelerinin yanında bulunan İki Başparmak Yukarı düğmesine dokunma seçeneğini görecekler. Bu, Netflix'e içeriği yalnızca "beğenmediğinizi", onu sevdiğinizi söyleyecektir. Bu sinyal daha sonra, henüz piyasaya sürülmemiş yeni özellikler de dahil olmak üzere Netflix'in önerilerini daha da kişiselleştirmek için kullanılacak.

Netflix Ürün İnovasyonu Direktörü Christine Doig-Cardet, "Üyelerden, beğendikleri dizileri ve gerçekten sevdikleri programları ayırt etmelerinin önemli olduğunu duyduk ve bu ayrım onlar için önemliydi" dedi. Şirketin bu özelliği ilk olarak, bazılarının daha açık bir sevgi göstergesi olduğunu iddia ettiği bir kalp düğmesi de dahil olmak üzere çeşitli girdiler kullanarak denediğini söyledi. Ancak testlerden elde edilen rakamlar, kullanıcıların mevcut Netflix derecelendirme sisteminin daha doğal bir uzantısı gibi hissettiren Two Thumbs Up seçeneğine en iyi yanıt verdiğini gösterdi.

Netflix, düğmenin iki başparmak olmasına rağmen, One Thumbs Up düğmesinin iki katı ağırlığını temsil etmediğini belirtti.

Doig-Cardet, "Bu parmak izinin arkasına koyduğumuz sabit bir ağırlık yok" dedi. "Tavsiyelerin dikkate aldığı başka bir girdi olacak."

Sinyal, Netflix'e son kullanıcı için en anlamlı şovların ne olduğunu bildirmeye yardımcı olacak, böylece ana sayfalarına geldiklerinde daha iyi, daha fazla kaydırma yapmadan daha kişiselleştirilmiş öneriler gösterilecekler.

Lansmanın ardından Netflix, bu yeni kullanıcı girişi biçimini oluşturan yeni özellikleri test etmeye başlamayı planlıyor.

Karşılaştırma için, Netflix, hizmetindeki en popüler şovları görüntüleyen "En İyi 10" özelliğini başlattığında, ilk 10'daki şovlar, sayfalarını ziyaret ettiğinizde de bir rozet gösterecekti. Benzer şekilde Netflix, bir şovun onu izleyen Netflix aboneleri tarafından en çok beğenilenlerden biri olduğunu belirten bir "En Beğenilen" rozeti ekledi. Yeni Two Thumbs Up verileri, örneğin bir şovun sadece beğenilmek yerine "en sevilen" olduğunu gösteren farklı bir rozete yol açabilir.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler