22/5/2023

Oh be! Whatsapp'a mesaj düzenleme özelliği geldi.

WhatsApp artık mesajları 15 dakikalık bir süre sınırı ile düzenlemenize izin veriyor WhatsApp, bugün en çok beklenen özelliklerden biri olan mesaj düzenlemeyi nihayet duyurdu.

Mark Zuckerberg, bir Facebook gönderisinde, kullanıcıların artık bir mesajı gönderdikten sonra 15 dakika içinde değiştirebileceklerini belirtti. Bunu yapmak isterseniz, bir mesajı basılı tutup mesajı değiştirmek için düzenleme seçeneğine dokunabilirsiniz. Düzenlenen mesajların, değişikliği işaretlemek için zaman damgasının yanında bir "düzenlendi" etiketi olacaktır. Ancak, uygulama herhangi bir düzeltme geçmişi tutmaz. Diğer kullanıcılar, düzenlenmiş mesajların önceki sürümlerini göremez.

"Artık sohbetleriniz üzerinde, örneğin yazım hatalarını düzeltmek veya bir mesaja daha fazla bağlam eklemek gibi daha fazla kontrole sahip olacağınız için heyecanlıyız. Bunun için mesajı gönderdikten sonraki 15 dakika içinde o mesaja dokunup bir süre basılı tutmanız ve ardından menüden 'Düzenle' seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Şimdiye kadar, kullanıcıların ya bir mesajı tamamen silmesi ya da ayrı bir mesajda düzeltme göndermesi gerekiyordu. Geçen yıl, sohbet uygulaması bir mesajı silmek için süre sınırını iki günden (48 saat) 60 saate çıkardı.

WhatsApp'ın Telegram ve Signal gibi rakipleri, uzun süredir mesajları düzenleme olanağı sunuyordu. Apple, iOS 16 ile iMessage aracılığıyla gönderilen mesajları düzenleme ve göndermeyi iptal etme özelliğini de tanıttı. Twitter bile geçen yıl ücretli kullanıcılar için düzenleme düğmesini tanıttı. Bir mesajı değiştirmek için zaman sınırı, Telegram'ın 48 saatlik penceresi kadar cömert olmasa da, yine de hiç yoktan iyidir.

Mesajlarda adil bir yazım hatası payım oldu, ancak düzenleme özelliği başka bir mesaj göndermek yerine herhangi bir hatayı hızla düzeltmeme izin verecek. Düzeltmeler göndermek, alıcının kafasını karıştırabilir ve ayrıca gereksiz bildirimler oluşmasına neden olabilir. Ve bir mesajı sildiğinizde, sohbetten tamamen kaybolmaz. Bunun yerine, "Bu mesaj silindi" yazan gri bir notla değiştirilir.

Meta, özelliğin halihazırda kullanıcılara sunulduğunu ve birkaç hafta içinde herkesin kullanımına sunulacağını söyledi.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler