9/4/2020

OnePlus 8 Serisi : Cihaz Hakkında Bildiklerimiz

14 Nisan'da Tanıtılacak OnePlus 8 Serisi hakkında bildiklerimiz...

OnePlus yaptığı resmî açıklama ile, 14 Nisan tarihinde OnePlus 8 Serisini tanıtacağını duyurdu. 14 Nisan'a az bir zaman kaldı, ama biz sizler için, OnePlus 8 Serisinin nasıl olacağı hakkında tüm bilgileri sizler için toparladık. Hadi gelin detaylara inelim...

Sızdırılan bilgilere göre bu senede OnePlus 8 Serisi, 3 farklı versiyon ile karşımıza çıkacak. OnePlus 8, OnePlus 8 Pro ve OnePlus 8 Lite. Fakat sızdırılan bilgiler arasında, OnePlus 8 Lite yerine OnePlus ilk defa isim değişikliğine gidebilir. Bu durumda, OnePlus 8 serisinin giriş seviyesi cihazının, OnePlus Z olarak karşımıza çıkma ihtimali var.

OnePlus 8, bir önceki versiyon olan OnePlus 7 dizaynından farklı olacağa benziyor. Ama sızdırılan resimlerde, OnePlus 8 arka kamera sisteminin, OnePlus 7'deki gibi konumlandırıldığı gözüküyor. OnePlus 8'in kamera sistemine ise, ekstra bir kamera eklenerek, toplamda 3 kamera'lı olarak dizayn edilmiş. OnePlus 8'in ekranında ise neredeyse hiç çerçeve yok. Cihazın alt tarafında, bir adet USB-C girişi ve bir adet de hoparlör bulunuyor.

Sızdırılan bilgilere göre, OnePlus 8, 3 farklı renk seçeceği ile satışa sunuluyor olacak. Bu renklerin isimleri "Interstellar Glow", "Glacial Green" ve "Onyx Black" olacak.

OnePlus 8 Pro ise, ön yüz olarak, OnePlus 8'den pek de farklı olmayacağa benziyor. Ama sızdırılan ama netlikleri çok belli olmayan resimlerde, OnePlus 8 Pro'nun, ekran çerçevelerinin daha belirgin olduğunu, yani ekran çerçevesinin OnePlus 8'e göre biraz daha kalın olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca OnePlus 8 Pro'da, OnePlus 8'e göre ekstra bir kameranın olduğunu da söyleyelim, yani toplamda 4 kamera'dan oluşuyor. Kamera'ların teknik özellikleri şu anda çok belli olmasa da, OnePlus 8'in rakipleri, Samsung, Huawei ve iPhone'lardan aşağıda kalmayacağını düşünüyoruz.

Edinilen bilgilere göre, OnePlus 8 Pro'da üç renk seçeceği ile karşımıza çıkacak. Bu renkler "Onyx Black", "Glacial Green" ve "Ultramarine Blue" olacak.

OnePlus 8 serisinin, giriş versiyonu olması düşünülen OnePlus 8 Lite yada OnePlus Z ise, OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro'ya benzemesine rağmen, ön kamera ve arka kamera yapısı ve konumlandırması olarak farklı olacağa benziyor. Ön selfie kamerası, diğerlerinin aksine, ekranın üst-ortasına yerleştirilmiş. Arka kamera sistemi de, üst-orta'da değil, üst-sola kaydırılmış. Sızdırılan resimlere göre de arka kamera sisteminde 2 kamera ve bir flash'den oluştuğu görülüyor.

OnePlus 8 Serisinin bu güne kadar konfirme edilmiş, teknik özellikleri ise, şu şekilde;

  • Snapdragon 865 İşlemci
  • 5G Desteği
  • 120Hz Ekran
  • LPDDR5 Hafıza
  • 30W Kablosuz Şarj

Bizim de özellike merak ettiğimiz OnePlus 8 Serisinin tanıtımına çok az bir zaman kaldı. Bakalım, bu zamana kadar topladığımız sızdırma bilgilerinden ne kadarı doğru çıkacak? OnePlus 8 ile ilgili siz ne düşünüyorsunuz? Sızdırılan fotoğraflardan yola çıkarak görüşlerinizi ve yorumlarınızı bekliyoruz.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler