23/3/2023

Opera tarayıcısı ChatGPT ve AI sistemlerini entegre etti

Tarayıcı üreticisi ayrıca kendi GPT tabanlı tarayıcı AI motorunu geliştirmeyi planlıyor.

Şubat ayında Opera, üretken yapay zeka yeteneklerini ChatGPT kullanarak web tarayıcısına entegre etme planlarını paylaştı. Şimdi, bağımsız tarayıcı üreticisi hem ChatGPT hem de ChatSonic için kenar çubuğu entegrasyonunu başlattı ve akıllı AI İstemleri adı verilen başka bir özelliği kullanıma sundu. Bu özellikleri elde etmek için tarayıcınızı güncellemeniz ve ardından alttaki "AI İstemleri" seçeneğini açmak için Kolay Kurulum'a gitmeniz gerekir. Oyunlar için Opera GX tarayıcısı için, tarayıcı ayarlarınızda Early Bird seçeneğinin de etkinleştirilmesi gerekir.

Seçenek etkinleştirildiğinde, kenar çubuğunuzda sohbet botları için tarayıcıda başlatmak isterseniz tıklayabileceğiniz düğmeler göreceksiniz. Her ikisini de kullanabilmek için yine de oturum açmanız gerekeceğini unutmayın. Bir web sitesindeki metni vurguladığınızda ortaya çıkan tarayıcının yeni bağlamsal AI İstemlerini kullanarak da sohbet robotlarını başlatabilirsiniz.

Bilgi istemleri, sohbet robotlarını sayfadaki metinle birlikte kullanabileceğiniz farklı yollar önerir; örneğin, bir metin yığınını pembe diziye veya futbol yorumlarına dönüştürmek ve bilgileri kısa sınav soruları oluşturmak için kullanmak gibi.

Opera, bunların yalnızca Tarayıcı AI planının ilk aşamasının parçaları olduğunu ve ikinci aşamada başlatılan özelliklerin kendi GPT tabanlı tarayıcı AI motorunu temel alacağını söylüyor. ChatGPT'nin popülaritesi arttıkça ve uzun süredir OpenAI destekçisi olan Microsoft, Bing Chat AI ve Edge Copilot araçlarını piyasaya sürdükten sonra birçok teknoloji şirketi kendi AI ürünlerini çıkarmak için acele ediyor. Baidu, ERNIE botunu birkaç gün önce açıklarken Google, sohbet robotu Bard'ı ABD ve Birleşik Krallık'ta daha yaygın hale getirdi.

Ancak Opera'nın duyurusu, daha küçük şirketlerin bile mümkün olan en kısa sürede yapay zeka yarışında yer almak ve konumlarını güvence altına almak istediğini gösteriyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler