13/12/2021

OxygenOS'tan ColorOS'a geçişten kaynaklanan sorunlar nedeniyle One Plus Android 12'yi geri çekti

OnePlus, ColorOS geçişi sorunları çözmeden yayınladıktan sonra Android 12 güncellemesini geri çekiyor

Android 12, yalnızca OnePlus 9 serisi için yalnızca birkaç gündür mevcuttu, ancak kullanıcılardan gelen yoğun yanıt, OnePlus'ın ColorOS birleşmesini rahatsız eden çeşitli sorunlar nedeniyle Android 12 güncellemesinin fişini çekmesine neden oldu.

OxygenOS 12, esasen Oppo'nun ColorOS'unun üzerinde bir kaplamadır ve markanın cihazlarından biri ilk kez geleneksel OxygenOS'tan bu yeni Oppo aromalı sürüme yükseltildi.

Bugün erken saatlerde yayınlanan OxygenOS 12 incelendiğinde, güncellemedeki çeşitli hataların o kadar kötü olduğunu ve henüz yüklemeyi önerilemiyor.

Bu sorunların çoğu, OxygenOS'tan ColorOS'a geçişten kaynaklanıyor gibi görünüyor ve çeşitli ayarlar düzgün bir şekilde geçmiyor. Özellikle, güncellemeden sonra fabrika ayarlarına sıfırlamanın, oyundaki sorunların çoğunu çözdüğünü bildiriyor.

OnePlus, o zamandan beri Android Police'teki insanlara Android 12 güncellemesinin çekildiğini ve artık OnePlus 9 kullanıcılarına sunulmayacağını onayladı. Marka, yazılım ekibinin sorunların farkında olduğunu ve yakında yeni bir sürümü piyasaya sürme hedefiyle bunları düzeltmek için çalıştığını açıklıyor.

Yapılan son açıklama şu şekilde: "OxygenOS 12 güncellemesinin neden olduğu sorunların farkındayız ve yazılım ekibimiz bunları düzeltiyor. Bu yazılım güncellemesini askıya alacağız ve mümkün olan en kısa sürede yeni bir yineleme sunacağız."

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler