16/2/2022

PC've Mac'lerde çalışan ve dakikaler içinde kurulan Chrome OS Flex işletim sistemi yayınlandı

Google, Chrome OS Flex adlı yeni bir Chrome OS sürümüne erken erişimi duyurdu. İşletmeler ve okullar için tasarlanan Chrome OS'nin yeni sürümü, eski PC'lerde ve Mac'lerde çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

Google'ın blog gönderisine göre işletim sistemi "dakikalar içinde" kurulabiliyor.

Google, Chrome OS Flex'in bir Chromebook'taki Chrome OS ile aynı görüneceğini ve hissedeceğini söyledi - aynı kod tabanından oluşturuldu. Bazı özelliklerin kullandığınız bilgisayarın donanımına bağlı olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Aslında bunu, her zaman açık Google Asistan ve Android telefon senkronizasyonu da dahil olmak üzere sorduğum her özellik için söyledi. Yani, bunu deneyecekseniz, bir göz atın.

Bu, Chrome OS'nin birlikte gönderilmediği cihazlarda ilk kez görünmesi olmayacak. Google kısa süre önce, daha önce kullanıcıların eski bilgisayarları Chrome OS sistemlerine dönüştürmesine olanak tanıyan CloudReady adlı bir uygulama satan Neverware'i satın aldı. Bu, Chrome OS'yi ve geleceğini PC alanında bir sonraki nerede görebileceğimize dair spekülasyonları başlattı.

Bu satın alma işleminden bu yana Google, "CloudReady'nin avantajlarını Chrome OS'nin yeni bir sürümüne entegre etmek için çok çalışıyoruz" diyor. Bu, Google'ın ilk adımı gibi görünüyor.

Chrome OS Flex'i kendiniz denemek istiyorsanız, Chrome Enterprise web sitesinde daha fazla bilgi edinebilirsiniz. İşletim sisteminin hala erken erişim modunda olduğunu unutmayın, bu nedenle hatalarla karşılaşabilirsiniz - makinenize yüklemeden önce kurcalamayı tercih ederseniz, doğrudan bir USB sürücüsünden önyükleyebilirsiniz.

Minimum cihaz gereksinimleri

Intel ya daAMD x86-64-bit ile uyumlu

RAM: 4 GB

Gerekli disk alanı 16 GB

USB'den kurulabilir ya da çalıştırılabilir.

BIOS: Tam yetki gerekli.

İşlemci ve grafik kartı: 2010 öncesi donanımlarda biraz yavaş çalışabilir.

Not: Intel GMA 500, 600, 3600 ve 3650 grafik kartları Chrome OS Flex performans standartlarını karşılamıyor.

Yorumlar

Haber Listesine Abone Ol Tüm İncelemelerTüm Haberler